2024/04/28

 

GRIEŽTESNI REIKALAVIMAI VEŽĖJAMS – DAUGIAU NEPATOGUMŲ KELEIVIAMS

Iš Kupiškio autobusu nebepasieksime nei Klaipėdos, nei Zarasų, mat panaikintas vienas ilgiausių maršrutų Zarasai–Klaipėda. Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Nuo liepos 1 dienos įsigaliojusios Kelių transporto kodekso pataisos skaudžiai palietė autobusų keleivius. Nebeliko visą Lietuvą sujungiančio maršruto Zarasai–Klaipėda, kuris buvo labai patogus ir kupiškėnams.

Kristina VALYTĖ

Nebuvo kitos išeities

Kupiškio autobusų parko direktoriaus Virgilijaus Braknio teigimu, šis maršrutas nutrauktas paskutinę birželio dieną.

„Susisiekimo su Žemaitijos miestais iš Kupiškio nebeturime. Nebebus, kaip iš Kupiškio pasiekti ir Zarasų miestą“, – sakė direktorius.

UAB „Zarasų autobusai“ direktorius Virgilijus Bakutis teigė, kad tai įstatymų pasikeitimo pasekmė. Nuo liepos 1 dienos įteisinta, kad tolimojo susisiekimo vežėjų autobusai turi būti ne senesni nei 14 metų.

„Neturėjome pakankamai autobusų, kurie atitiktų naujus reikalavimus, todėl teko panaikinti kai kuriuos maršrutus. Zarasai–Klaipėda – vienas jų. Daug sulaukiame žmonių skambučių, gaila, kad buvome priversti priimti tokį sprendimą, labai apgailestaujame“, – sakė V. Bakutis.

Anot direktoriaus, sprendimas didinti reikalavimus vežėjams per griežtas ir per greitai priimtas. Sprendimas priimtas per tris mėnesius, savivaldybė kaip savininkė atnaujinti parkui neturėjo tokių lėšų, nes autobusų kainos prasideda nuo 250 tūkstančių eurų.

„Aš už tai, kad reikėjo ilgesnio pereinamojo laikotarpio pasiruošti. Autobusų parkai per pandemiją patyrė didžiulius nuostolius ir dabar sunkiai atsigauna“, – kalbėjo V. Bakutis.

Įstatymai tik griežtės

Kupiškio autobusų parke po liepos 1 dienos maršrutų panaikinimo išvengta, tačiau, pasak V. Braknio, teko maršruto Kupiškis–Vilnius senesnius, bet talpius autobusus pakeisti naujesniais, mažiau keleivių talpinančiais 20 vietų mikroautobusais.

„Absurdas, kad į Vilnių važiuoja toks mažas autobusas“, – sakė V. Braknys.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Draugai netik seime sėdi, bet ir po Kupiškį laksto. Svarbiausia, kad savo reikalus sureguliuota ir dar senmergei pavaros, tai langai sudėtį iš savivaldybės pinigų ,ytai šuneliai nevietoj ir t.y o autobusai palauks ir eiliniai žmogeliai .

  • Turim galimybę rinkti konservatorių merą. Turim galimybę rinkti mere gražią mergaitę…. jiems autobusų nereikia. Savo mašinois laksto. Ir Kupiškio žmonės jiems dzin.

  • Gal nebera galimybes nuvaziuoti autobusu i Vilniu ,Kauna,Panevezi???????Kupiskis tapo uzkampiu kur net autobusai nebevaziuoja.Svarbu baseinas pastatytas.Idomu kas ji lankys ir kokios kainos bus??????Valdininkai turi valdiskas masinas nuvaziuos kur nori nemokamai. Ka daryti neturincam masinos ir pensininkui ar neigaliam zmogui?????? O kiek norinciu meru buti isrinktais—-labai norisi siltos vieteles??????

  • Kiek per 33 nepriklausomybės metus Kupiškio savivaldybei priklausanti įmonė, nusipirko naujų autobusų? Svarbu, kad pernai, savivaldybė sutaupė (neatliko darbų) už 1 mln €.

  • labai reikalingas maršrutas Zarasai – Klaipėda, gaila kad teko nutraukti, kažkaip visose srityse chaosas, lyg ir nori atseit gero padaryti, bet viskas griaunama, ir švietimas ir medicina ir visuomeninis transportas. Suprantu kad turi važiuoti geros būklės, patogūs keleiviams autobusai, privalo transporto įmonės atsinaujinti, bet ne keleivių kaina…

  • Svarbiausia, juk, kad baseinas stovi. O tie nauji autobusai palauks, apskritai ņėra čia ko į kitus miestus važinėti, reikia savu grožėtis Be to, jei kokia bobulytė taip ir nepaklius į perpildytą mikruškę ir laiku nenuvažiuos į Santaras, tai irgi sakyčiau win-win. Ir Dyrai pajamos, ir Sodrai ekonomija, ir Lietuva jaunėja.

  • Pisk nuo vaizdo, Žinove. Neišgali važinėt su autobusu, tai nelipk iš savo bulkos

  • O ką žmonių rinkti politikai veikia? Kušy sau tik krapšto. Už tokius bajerius, manau, tiesiogiai išrinkti nuo Kupiškio ir Zarasų turi lėkt iš seimo. O ką savivaldybės veikia? Ar ne jų draugai idiotai seime siknaskyles sutina?

  • Ir gerai tegul neveža su chlamais po 30 metų senumo

Rekomenduojami video