2024/04/27

 

TĖVŲ SUSIRŪPINIMAS – DĖL DARŽELIŲ

Negavę vietų Kupiškio rajono vaikų lopšeliuose-darželiuose, kartais tėvai vaikus užrašo į kaimyninių rajonų ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Autorės nuotrauka

Vietų darželiuose klausimas – amžina ikimokyklinio amžiaus vaikus turinčių tėvų problema.

Šį kartą kupiškėnės mamos prašė pasidomėti, kodėl rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigos nesutiko priimti jų atžalų, nors abu pašnekovių vaikai – faktiniai Kupiškio rajono gyventojai.

Kristina VALYTĖ

Mamų pasakojimai

Abi mamos iki tol savo vaikus leido į ikimokyklinio ugdymo įstaigas Panevėžio rajone, Tiltagaliuose.

Priežastis elementari – jos yra Subačiaus seniūnijos gyventojos, o arčiausiame Subačiaus vaikų lopšelyje-darželyje tuo metu nebuvo vietų.

„Subačiuje prašymo pildymo dieną jau užsiminė, kad neturėtume vilčių, o Tiltagalių darželio auklėtojos pačios mus per kažkur susirado, kvietė, sakė, kad labai trūksta vaikų, tai čia buvo išsigelbėjimas“, – pasakojo dvimetę atžalą auginanti mama.

Ji tik apgailestavo, kad ugdymo įstaiga turi vieną minusą – darželis liepą ir rugpjūtį nedirba.

„Visą liepą atostogavau, o rugpjūtį reikia grįžti į darbą, bet vaiko nėra kam palikti. Subačiaus darželis atostogauja, nedirba. Sužinojau, kad Kupiškio rajone vasarą dirba tik du darželiai – „Varpelis“ ir „Saulutė“.

Telefonu paskambinau, iš pradžių sakė, kad priims, bet kai sužinojo, kad vaikas iš Panevėžio rajono darželio, tai pasakė, kad nebėra vietų, ir patarė kreiptis į kitas Panevėžio rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigas“, – sakė ji.

Kita mama pasakojo, kad Kupiškio rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigos taip pat atsisakė priimti jos vaiką, turintį autizmo diagnozę.

„Dvejus metus lankėme ikimokyklinio ugdymo grupę Tiltagaliuose, o į mokyklą „Varpelis“ kreipiausi tada, kai gavome iš gydytojų žinią apie sutrikimą, nes senokai pas medikus mynėme slenksčius, kai sunerimome, kad vaikas nekalba.“

Plačiau skaitykite rugpjūčio 1 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video