2024/04/29

 

PIRKĖJĄ APDERGĖ BALANDIS

Miesto balandžiai, pasak gamtininkų, yra naminių balandžių palikuonys, todėl kuriasi žmonių kaimynystėje. Autorės nuotrauka

Kai kurie paukščiai nuo seno gyvena arti žmogaus. Tai balandžiai, pamėgę daugiabučių namų balkonus ir kitas viešas vietas, kregždės, sukančios savo lizdus namų pastogėse.

Žmogui toks šių paukščių artumas sukelia daug nepatogumų, ypač norint palaikyti aplinkos švarą.

Kaip atitolinti šiuos paukščius nuo savo namų, kad ir jiems, ir žmogui būtų gerai?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pamėgo prekybos centrą

Pasidomėti šia tema paskatino vienas kupiškėnas, pasiskundęs, kad Kupiškyje prekybos centrą „Maxima“ Gedimino g. okupavo balandžiai ir dergia aplinkui. Vienas kakutis ir pirkėjui užkrito ant galvos.

Anot jo, paukščius kažkaip drastiškai naikinti būtų per žiauru, bet gal galima uždėti tinklus ant pastato, kad ši problema sušvelnėtų.

Dabar beviltiškas yra valytojų, kasdien grandančių paukščių ten apdergtą šaligatvį ir plaunančių parduotuvės sienas, darbas.

Situaciją paprašėme pakomentuoti šio prekybos centro atstovų. Gal yra kažkokia išeitis, kad ir balandžiai liktų sveiki, ir pirkėjai patenkinti.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 1 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tuoj kakutis Tau in veidų.

  • Ot gerai

  • Kažkaip reiktų civilizuotai spręsti šį klausimą, o ne iš karto pulti nuodyti. Rašot kaip kažkokie pirmykščiai barbarai.

    • Galima ir civilizuotai. Statyti gaudykles. Sugavus, nusukti galveles, nupešti, ir gražiai supakavus, parduoti toje pačioje Maxima, kaip putpeles.

  • Balandžiai, tai skraidančios miesto žiurkės. Tuos ligų ir nešvaros platintojus, reikia nuodyti.

  • Iš tikrųjų tai labai bjauriai atrodo prie maxsimos o kai dabar vasara ir dar šilta tai kai reikia praeiti pro nudergtą šaligatvį ir smirda tai net jau ir supykina reikia spręsti šią problemą vis tik maisto parduotuvė ir dėl higienos ir dėl ligų. Taip neturėtų būti.

  • Griebkit už pakarpos tus, kas tuos pačius balandžius lesina ir statykit kur krenta mėšlai.

  • Visai apie viska pradejote rasyti

Rekomenduojami video