2024/04/27

 

KUPIŠKIO AUTOBUSŲ STOTYJE NOKSTA BANANAI

Egzotiškiausias autobusų stoties augalas – bananmedis, kurio vaisius bus galima skanauti lapkritį. Virginijos Jurevičienės nuotrauka

Kupiškio autobusų stotyje – tikra oranžerija. Čia auga net kelios dešimtys įvairių kambarinių augalų.

Tai bendras Kupiškio autobusų parko moterų kolektyvo indėlis.

Kristina VALYTĖ

Tvarus sumanymas

Pasak Autobusų parko dispečerės Janinos, kad atnaujintoje autobusų stotyje trūksta jaukumo, mintį per stoties atidarymo šventę pakuždėjo buvęs Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas. Tada tokia oranžerija atrodė neįmanoma – juk niekas nebūtų patikėjęs, kad čia vešės šitiek vazoninių augalų.

„Dar padiskutavome tarpusavyje, kad gal ir trūksta gėlių, bet iš ko gi jų pripirksi, nėra lėšų“, – prisiminė pašnekovė.

Janinos teigimu, viskas prasidėjo nuo įspūdingos kelių šakų jukos, kurią pasiūlė buvusi kupiškėnė medicinos seselė, užsukusi į autobusų stotį.

„Bet kokia ji buvo didžiulė, nemoku apsakyti, keturi vyrai vos atitempė“, – pasakojo Autobusų parko darbuotoja.

Augalų kolekcija išsiplėtusi per abu atnaujinto pastato aukštus.
Virginijos Jurevičienės nuotrauka

Žinia, kad šis parkas priima didelius kambarinius augalus, ėmė sklisti iš lūpų į lūpas. Kažkas pasiūlė kinišką rožę, nebetelpančią bute, dar kažkas – papartį, o kažkas – kaktusą, kurį sunku nešioti iš kambario į balkoną.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 1 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Autobusu stotyje nera vadovo, ten vadovai 2 moterys; pensininke ir sena panele daugumos nuomone

  • Bananai lieka bananais….. Dėl susisiekimo problemų išsakyta daug teisingų minčių. Aš ne apie tai. Galima iki užkimimo ginčytis, gražu šita oranžerija pustuštėse patalpose ar ne, bet bendra nuomonė kažin ar bus? Kitiems gal ir užuolaidėlės būtų gražu? Man keista, kodėl šitai leidžiama visuomeninės paskirties patalpose, negalvojant apie žmonių saugumą kokios nors nelaimės atveju? Kiek buvau kitose ES šalyse, visose jų bendro naudojimo patalpose ( net daugiabučių laiptinėse) negalima statyti nei gėlių, nei kokio papildomo inventoriaus. Pirmučiausiai- žmonių saugumas. Kada toks suvokimas ateis mums?

  • Būsim bananų respublikos sostine?

  • Radom kuo didžiuotis.Autobusų stotyje augančiais bananais..Kas belieka.Susisiekimas vis prastėja.Ir vietiniais maršrutais ir tarpmiestiniais.Nuvažiuoti ir sugrįžti tą pačią dieną į Kauną ir Vilnių nebegalima.Ir tai,už galimybę nuvažiuoti turime būti dėkingi kitiems autobusų parkams.Nuvažiuoti į Šiaulius,Telšius,Klaipėdą tiesiogiai,jau nebegalima.Sekmadieniais ir į Panevėžį ,niekaip.O,kad sugriežtinti reikalavimai autobusams,argi blogai?Negi keleivius vežti reikia vežti bet kuo?Kažkas ragina rašyti į Vilnių.“Vilnius“mat kaltas,kad per 30metų taip ir neturim,bent poros padorių autobusų,kad galėtume patogiai nuvažiuoti Vilniun ir Kaunan?Kur buvot buvę ir esami vadovai.Už tai turim stotį,kurioje auga bananai.Kam ji buvo statyta,tokia didelė ir visai nepatogioje vietoje.Pagyvenusiems žmonėms grūstis su nešuliais,oi kaip nepatogu.Gal artėjantys mero rinkimai,ką nors pakeis,jei išrinksim žmogų,kuriam rūpi ir gali,ką nors pakeisti.O,kol kas,nelieka auginti bananus.Gal dar agurkus su pomidorais.O gal dar vištytes,kad kiekvienam keleiviui po kiaušinį!Žinoma,oranžerija gražu,bet ,tai nėra autobusų stoties pagrindinė funkcija.

  • dėl maršrutų atnaujinimo reikia rašyti Lietuvos transporto saugos administracijai ([email protected]), nes jie daro keistas reformas… anot jų kad būtų „patogiau“ keleiviams… autobusų parkams sudarytos tokios sąlygos kad turimais autobusais nebegali važiuoti, o atnaujinti beveik nėra galimybių.. todėl reikia kad žmonės rašytų, skambintų, ten, sostinėj sėdintys stikliniuose bokštuose nelabai supranta kaip Lietuvoj žmonės gyvena…

    • Ne visai taip. Susisiekimas iš Kupiškio į Panevėžį taip pat neatlaiko jokios kritikos.. O kad nuo liepos mėnesio padidėjo reikalavimai keleivius vežti patogiomis ir saugiomis transporto priemonėmis, rašyti Jūsų nurodytais rekvizitais? Kai pagalvoju, tai ES jau esame ar dar sovietmetyje?
      Viena viltis- tuoj rinkimai. Tikiu, išrinksim meru tą, kuriam rūpės ir paprasti rajono žmonės, važinėjantys viešuoju transportu ir tie, kuriems rūpi ekologija.

  • Čia gi ne mero sugalvojimas ,o pagrindines dispečeres ir buhalteres, jos abi nori reklamos pažiurekit kai kur važuosit, kaip reikalinga moteriškem , pasireklamuot apie gelynus slampineja, keli autobusai išrieda, darbo nera ,ką veiksi.

  • Į rajonus autobusų nėra nėra kuom pasiekti tolimesnius kaimus o sodus auginame nesąmonė juk ne visi turi mašinas o ir kapinės aplankyti nėra kuom pasiekti tai Kupiškio mero nuopelnas nuimti autobusus geriau sodą dėl grožio o vaikščioti pėsti

  • Aš irgi nieko apie tą Janiną nesupratau .

  • Autobusų stotis keleiviams.Bet kai autobusų nėra- bauginsim bananus, ekskursijos trauks pažiūrėti. Gerai bus.

  • Kam reikalinga ta oranžerija autobusų stotyje? Gal vietoj nebekursuojančių autobusų širdžiai nuraminti? Susisiekimas su didmiesčiais, ypač savaitgaliais, tapo sunkiai įmanomas.

  • Nuvažiuokit žurnalistai pas ,,geliu augintoja “ Janina namo ,pamatysit vaizdeli kitoki , čia pensininkes malimas …..,nes labai gerai kad septyniasdešimtmete dar gali dirbt“ ,tikriausia taip gerai dirba kad ,,nera kas pakeistu“ ten naujovems nepritariama.

    • Nieko nesupratau. Gal galit normaliai parašyti?

Rekomenduojami video