2024/04/29

 

PASVALIEČIO POETO EILĖS IR KUPIŠKĖNĖS ILIUSTRACIJOS – BENDRAS KŪRYBINIS REZULTATAS

Liepos 22 dieną Palėvenėlėje lankėsi poetas Tomas Taškauskas, pristatęs naują savo knygą „Priešnuodžiai“, kurią iliustravo dailininkė mėgėja, palėvenėlietė Gabija Jasčenskaitė (slapyvardis Vėla Sapiega).

„Gyvenimas kartais mus nuodija, bet kūryba, menas – gydo“, – sakė liepos 22 dieną Palėvenėlės bendruomenės namuose viešėjęs poetas Tomas Taškauskas, pristatęs ketvirtą knygą „Priešnuodžiai“, kurią iliustravo palėvenėlietė Gabija Jasčenskaitė, pasivadinusi Vėlos Sapiegos slapyvardžiu.

Susitikimo organizatoriai – Kupiškio viešosios bibliotekos Palėvenėlės skaitytojų aptarnavimo punktas.

Kristina VALYTĖ

Talentas, pastebėtas socialiniuose tinkluose

Jaunosios piešėjos G. Jasčenskaitės talentą poetas rado socialiniuose tinkluose. Gabija, pasirodo, buvo jo kūrybos gerbėja.
„Susipažinimas įvyko virtualiai. Labai patiko grafikos darbai, išgryninta forma, atrodo, kad viskas viena linija pasakyta, kaip aš pasakau viena eilute, trumpiau tariant, jos kūryba man pasirodė kažkuo artima.

Menininkai dažniausiai konkuruoja, bet kartais ir bendradarbiauja. Tai pasiūliau jai šį dalyką“, – kalbėjo T. Taškauskas.

Anot poeto, tikimasi, kad bendradarbiavimas su kupiškėne nenutrūks, jau mąstoma apie kitus bendrus projektus.

Gabijos iliustracijų kūrimo įrankis – programa planšetiniame kompiuteryje.

„Buvo nemenkas išbandymas, nes iki tol piešiau portretus, bet gėlių – ne. Piešiu stilizuotai, tai ir gėlės iliustracijose – ne realistinės. Žinoma, nerimavau, kad neišeis. Esu gana savikritiška, visada manau, kad galėjau geriau. O Vėlos Sapiegos slapyvardį pasirinkau todėl, kad būtų įdomiau šiame nuobodžiame gyvenime“, – teigė G. Jasčenskaitė.

Šiandien Gabija yra Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokinė, būsima individualios priežiūros darbuotoja. Be to, ji ir krašto apsaugos savanorė.

Plačiau skaitykite liepos 29 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Ne tik artimieji, bet ir mokytojai, draugai Gabijai linkėjo, kad jos kūrybinių darbų paroda nebūtų paskutinė.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video