2024/04/28

 

NEKILNOJAMOJO TURTO KAINOS GALI TIK AUGTI

Kupiškyje rasti būstą visada buvo sudėtinga, nes pasiūla kukli, o šiandien jį nelengva ir parduoti. Pixabay nuotrauka

Jei per pandemiją ir metus po jos žmonės pirko būstus, tai šiandien jų pardavimas sulėtėjęs. Nekilnojamojo turto Kupiškyje skelbimai kabo mėnesius, o interesantai tik dairosi, bet neperka, nes laukia geresnių laikų.

Kristina VALYTĖ

Skelbimas yra, o telefonas tyli

Kraštiečiuose trijų kambarių, beveik 64 kvadratinių metrų, butą ketvirtame aukšte, nerenovuotame name, pardavinėjantis kupiškėnas pasiguodė, kad nelabai sekasi jį parduoti. „Internete skelbimas – greitai bus antras mėnuo, bet niekas nesidomi. Juokas juokais, bet jūs pirmas žmogus, kuris apie tą butą paklausėte“, – teigė jis.

Už įrengtą butą pašnekovas prašo 42 tūkst. eurų.

„Vaikai užaugo, išsilakstė, aš vienas tame dideliame bute, man per daug vietos. Bet jaunai šeimai kodėl gi ne? Tvarkingas butas, galima eiti ir gyventi. Geras ir šiltas. Šildymui apie šimtą eurų mokėjau per mėnesį.“

„Galvojau, kad parduosiu ir pirksiu dviejų kambarių pirmame aukšte, bet supratau, kad greitai čia nieko nebus. Tik ir kalba per žinias, kad ekonominė krizė, paskolos brangsta, kad „Euriboras“ šiemet dar kils“, – kalbėjo vyriškis.

Kainos kaip didmiestyje

Kita pašnekovė, ieškanti būsto Kupiškyje pirkti, sakė, kad dar niekada čia nematė tokių aukštų nekilnojamojo turto kainų kaip dabar.

„Kur tu matęs, kad butų Kupiškyje kainos prasideda nuo 30 su viršum tūkstančių? Kainos kaip Panevėžyje! Ir dar būklė ne idealiausia, papildomai turėsi investuoti, kad galėtum normaliai gyventi. Toks vaizdas, kad kai pasiūla maža, tai kokią kainą susigalvoja, tokia ir pardavinėja“, – piktinosi būsto ieškanti moteris.

Plačiau skaitykite liepos 29 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • O kuo Kupiškis skiriasi nuo didmiesčio? Parduotuvėje mokame tiek pat, degalinėje irgi. Šildymas irgi Panevėžio kainomis. Algos irgi vienodos. Ar Panevėžio Dominari, Maximoje ar dar kitur atlyginimai didesni, nei Kupiškyje?

Rekomenduojami video