2024/04/29

 

KUPIŠKIO ABITURIENTAI IŠSAUGOJO TRADICIJĄ

Lietus nesutrukdė Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos abiturientams švęsti atsisveikinimo su mokykla. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Lietinga diena nesutrukdė šeštadienį, liepos 22 dieną, Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos 84 laidos abiturientams centrinėje to paties vardo aikštėje šventiškai pasidžiaugti mokyklos baigimu kartu su tėvais, mokytojais ir artimaisiais.

Juos sveikino ir linkėjo gero skrydžio į savarankišką gyvenimą gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Zita Sabaliauskienė, laikinasis rajono meras Virginijus Umbra, Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė, klasių kuratorė Janina Vildžiūnienė. Tėvų vardu pasisakė Gintarė Petrylienė, gimnazistų – Povilas Uckus.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Šiemet 96 Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos abiturientai gavo brandos atestatus, 2 – gimnazijos baigimo pažymėjimus.

Nuo šių metų nebėra popierinių brandos atestatų. Visi abiturientai turi kodus ir prieigą prie savo elektroninių atestatų. Šventėje dalyvavo ir simbolinius popierinius atestatus gavo tie, kurie pageidavo tokios ceremonijos, norėjo tęsti mokyklos baigimo šventės tradiciją, kartu su šeimos nariais, artimaisiais pasidžiaugti šiuo gyvenimo etapu. Iš pirmo žvilgsnio buvo matyti, kad tokių dauguma.

Savivaldybė kiekvienam abiturientui gimnazijos baigimo proga įteikė po gertuvę su užrašu „Kupiškis“.

Pasak V. Žilinsko, šiais metais nebuvo jaunuolius nuviliančių netikėtumų laikant egzaminus. Jų rezultatai derėjo su metiniu gimnazistų žinių įvertinimu. Abiturientai išlaikė beveik visus egzaminus, išskyrus lietuvių kalbos ir matematikos.

„Didžiausias džiaugsmas, kad turime ypatingų sėkmių. Orintos Aleknaitės anglų kalbos, lietuvių kalbos ir fizikos žinios įvertintos šimtu balų. Be to, ši gimnazistė už matematikos brandos egzaminą gavo 98 balų įvertinimą ir visus ketverius metus gimnazijoje stiprino visų meninį pajautimą.

Gimnazistams šiemet įteikti šios abiturientės apipavidalinti simboliniai brandos atestatai, kad primintų gimnaziją. Noriu pabrėžti, kad ši laida išsiskyrė meniniais gabumais. Mokykloje jų iniciatyva surengta daug dailės parodų.

Povilas Uckus gavo šimto balų įvertinimą už matematikos ir informacinių technologijų egzaminus. Jo lietuvių kalbos žinios įvertintos 99 balais, istorijos – 93, anglų kalbos – 97 balais. Jis yra sėkmingai dalyvavęs ne vienoje olimpiadoje“, – teigė direktorius prieš teikiant šiems abiturientams brandos atestatus su pagyrimu.

Pirmą kartą jie gavo šių metų pasiekimų čempiono ir vicečempiono ženklus. Direktorius vylėsi, kad tokie ženklai taps tradicija.

Plačiau skaitykite liepos 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Lijo lietus gal bus turtingi. Ir ne vien pinigais….

  • Už tiek šimtukų vaikams tik po statulėlę? GĖDA!

    • Dar lašinių palties priedo norėjai ?

  • Lietumi palaiminto palaimingo skrydžio…Nesvarbu, kokius mokslus baigsite, svarbiausia, kad būsite pukūs žmonės, nes kupiškėnai nuo seniausiųjų laikų atkaklūs, drąsūs, talentingi…

Rekomenduojami video