2024/04/28

 

SU AUGINTINIU Į KAVINĘ AR SAVIVALDYBĘ?

Pasak Solveigos Pranckūnės, šunims patinka vandens pramogos. Solveigos Pranckūnės nuotrauka

Jei didžiuosiuose miestuose į maitinimo, kultūros ar kitas įstaigas atvykę su savo augintiniu būsite mielai įleisti, tai regionuose tokia gyvūnų gerovės iniciatyva dar tik skinasi kelią. Kupiškyje draugiškų gyvūnams vietų galima rasti, bet ne visos apie tai viešai skelbia.

Kristina VALYTĖ

Daugiau privilegijų mažiems šunims

Internetiniame puslapyje draugiskigyvunams.lt, kuriame pateiktas gyvūnams svetingų įstaigų sąrašas, Kupiškyje oficialiai pasiskelbusios tik penkios organizacijos.

Viena jų – kavinė „Janta“. Telefonu pakalbinta maitinimo įstaigos vyr. virėja Renata Spaičienė sakė, kad lankytojai šia galimybe naudojasi, bet ar tai privalumas, priklauso nuo to, kaip pažiūrėsi.

„Tie mūsų keturkojai lankytojai – šunys. Su mažiukais leidžiame į vidų, o didesnius priimame lauko pavėsinėje. Ir vienus, ir kitus pavaišiname vandeniu. Kartais ir motelyje žmonės su mažais šuniukais apsistoja. O klientai vertina nevienareikšmiškai. Vieni mėgsta, džiaugiasi, kiti ir pasipiktina“, – teigė R. Spaičienė.

Perka ledus ne tik sau, bet ir gyvūnams

Su augintiniais klientus priima ir Aukštupėnų poilsiavietėje įsikūrusi kavinė „Marių terasa“.

Pasak jos šeimininkės Solveigos Pranckūnės, čia mielai laukiami tiek maži, tiek dideli šunys, nes tikima, kad terasos lankytojai sąmoningi ir kartu vedasi socializuotus, dresuotus, išauklėtus augintinius.

Plačiau skaitykite liepos 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Nėra šlykščiau, kai savo kiemšikius nešasi į kavines ir parduotuves. Prieš 5 minutes žiurkiokas, vedžiojamas prarijo kito šuns šūda, po to uosto maistą parduotuvėje , ar ukapstęs savo šūdą, trepsi po kavinę, platindamas kirminų kiaušinėlius. Skelbkite „draugiškas“ kavines. Žinosiu, kur nesilankyti. Nuglušėliai nebeskiria gyvulio nuo žmogaus. Zoofilai.

Rekomenduojami video