2024/04/29

 

LIETUS UŽPYLĖ KUPIŠKIO VIEŠĄJĄ BIBLIOTEKĄ

Lietus buvo užliejęs Kupiškio viešąją biblioteką. Daugiausia kliuvo vaikų erdvei. Autorės nuotrauka

Redakciją pasiekė skaitytojų informacija, neva prieš Mindaugines lietus buvo užpylęs neseniai renovuotą Kupiškio viešąją biblioteką.

Į biblioteką tą kartą užsukę lankytojai pasakojo matę, kaip valytojos kibirais iš bibliotekos sėmė vandenį, gręžė permirkusius kilimus, o baltos sienos vietomis net persisunkė iki juodumo.

„Ar tai dėl rangovo broko, ar dėl kitų priežasčių? Ar nenukentėjo knygos?“ – domėjosi kupiškėnai.

Kristina VALYTĖ

Buvo toks incidentas

Bibliotekos direktorius Algirdas Venckus patvirtino, jog tiesa, kad biblioteka buvo paplūdusi vandeniu.

„Ačiū kupiškėnams, kurie domisi. Buvome susidūrę su tokiais sunkumais. Taip nutiko dėl per didelio iškritusių kritulių kiekio vienu metu.“

Plačiau skaitykite liepos 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

https://svrb.no/tepperens/

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Apsimetę patrijotai ir yra tie patys komunistai, dėl kurių Lietuva jau 33 metai negali išlipti iš duobės. Konservatorių partija „suvalgė“ ir krikščionis demokratus ir politinius kalinius, bei tremtinius. Buvę komunistai ir jų palikuonys vėl valdo Lietuvą.

  • Kodėl buvusiam merui priskiriami tik geri darba? Ir kliurkų, ir piktavališkumo, ir savanaudiškumo buvo. Ir skylančių plytelių pasirinkta, ir keistų projektuotojų, ir nevykusių dizainerių. Ir dar daug ko. Kur išjojo vestuvininkus, Gucevičiaus paminklą iš aikštės? Juk tai miesto vizitine kortele buvo tapę skulptūros.

    • Kupiskio komunistai visada nepatenkinti.

      • O Kupiškio diktatoriai visada patenkinti , jei ne pagal jų dūdelę tai busi šmeižiamas , persekiojamas kol sutryps , o ypač kai pasijaučia nors kokios organizacijos “ Aš “ vadovas nei žmoniškumo savybių yra nei sąžiningumo. Ir dar drįsta užsivardinti TEISYBĖ įžūlumas aukščiau visko . Pirma reikia save matyti.

        • Girdėjau, kad vagys gerbia didesnius vagis Ar klystu?

  • Kodėl nutylima kokia firma darė remontus? Kiek girdejau, labai “ protingų “ projektuotojų būta iš Vilniaus… jau vien tualetų įdomumas ko vertas, kai ant klozeto negali atsisėst dėl kriauklės :))))

  • Buvo Kupiškyje to lietaus.Ar tikrai prieš Mindaugines-abejoju.Liepos devintosios vakarą-tikriausiai.Bet ne apie tai.Suprojektuota vidutiniam kritulių kiekiui.Štai kur visa esmė.Pastaruoju metu taip drastiškai kintant klimatui,kai jau nebegalioja jokios nusistovėjusios taisyklės-tai mažu mažiausiai neatsakinga.Vis gi tai paveldo objektas.Ir dar.Seni,nebekramtyk tu buvusio.Jis jau tik buvęs.Ne mero reikalas matuoti vamzdžių storį,ne tos srities specialistas.Užtenka jau Vilniaus,kur Šimašius gatves projektavo.

    • Ne mero darbas sakai? Meras priima į darbą tuos, kurie „matuoja vamzdžius“. O turint omenyje ex Stichijų genijaus kadrų politiką, nenuostabu, kad nėra kam ir vamzdžių matuoti ….

  • Kai bambėjimas tampa kasdienybe, gal čia jau rimta diagnozė? Kad vidurius kai kam pučia, kad per skysti ar per kieti, kad smegenų mažai duota, kad suvokimas su realybe prasilenkia- gal irgi Bardauskas kaltas? Tiek daug gero Kupiškiui padariusį žmogų juodint gali tik nesveiki, mano nuomone.

    • Buvęs meras ir „Tiek daug gero Kupiškiui padariusęs žmogus“ viename sakinyje nedera niekaip.

  • Nebuvo tokio gausaus lietaus, kad jau apsemtų. Čia direktorius kažką nutyli.

    • Prisiminkite liepos 9 d. vakarą, kada Kupiškį užliejo vėjuota lietaus kruša, ir nereikės teigti, jog direktorius kažką nutyli. Ne viena patalpa buvo patvinusi vandeniu, ypač tos, kurios žemiau. Ir kuo čia dėta valdžia!? Nebet kad lietaus nesuvaldė!?..

      • Advokatė?

  • Iš tiesų klausimas teisingas dar nėra metų po pastato renovacijos ir kapitalinio remonto kuris kainavo virš šimto tūkstančių tai kokia buvo darbų kokybę, medžiagos kad nuo lietaus patino, gal nuo sniego ar vėjo nugrius tai kur garantijos ir koks gi komisijos kuri priima darbus atsakomybę ar vėl viską suversti kolektyviniai atsakomybei ir vėl kaltu nebus. Čia man kyla klausimas pagal V. Lanzbergi kas gali paneigt kad galimai buvo………

  • Kaip seni ne turit sąžines tokią nesmone rayt, prie ko čia meras buves ar busimas, gal jis irgi kaltas ,kad pas JUS su galva negerai ,kad tokias nesamones rašinejat, pagalvokit rimtai……. man tai atrodo ,kad jums tikrai yra problemu

    • Meras turėjo kontroliuoti vykdomus darbus. O gavosi taip, kad 700 man, 700 savivaldybei… Tarp kitko, Tamstai su galva negerai. Pagal gramatiką, pabaigėt Pandėlio pagalbinę mokyklą. Esate tipiškas konservatorių rinkėjas. Tamstos komentare,nesigilindamas,radau 13 gramatinių klaidų. Neberašinėkit. Akys vemia.

  • Kokiu dar kritulių?? Čia, tarybinių laikų vadovo patvirtinimas?? Juokinga..

  • Aikštė – brokas, biblioteka-brokas, baseinas – nereikalingas. Ačiū Dainiui už pastangas.

Rekomenduojami video