2024/04/27

 

PĖSČIŲJŲ PERĖJOJE PARTRENKĖ MOTERĮ (papildyta)

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Šiandien, penktadienį, 11.23 val., skubios pagalbos tarnybos telefonu gautas pranešimas, kad Kupiškyje, Gedimino g., pėsčiųjų perėjoje, automobilis „Opel“ partrenkė moterį.

Į įvykio vietą atskubėjo policija ir greitoji medicinos pagalba.

Atvažiavę specialiosios tarnybos rado ant perėjos stovintį automobilį „Opel Zafira“ ir jo vairuotoją, Kupiškio r. gyventoją, gim. 1956 m.

Vairuotojas teigė važiavęs Gedimino gatve į bažnyčios pusę, perėjoje ties „Swedbanku“ praleido kelis pėsčiuosius, kai staiga į perėją įbėgo dar viena moteris. Automobilis tuo metu jau buvo pradėjęs važiuoti ir pėsčioji atsirėmė ant automobilio kapoto.

Greitoji medicinos pagalba apžiūrėjo išsigandusią kupiškėnę, gim. 1963 m. Pirminiais duomenimis, jai nustatytas kairės kojos sumušimas ties keliu. Moteris teigė per perėją skubėjusi pas kitoje gatvės pusėje stovėjusią dukrą. Pastaroji apie įvykį ir pranešė pagalbos centrui.

„Kupiškėnų minčių“ inf.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Pėstieji labai neatsakingi dėl savo sveikatos ir gyvybės. Žengia nesidairydami ir dar su ausinukais bei telefonais.

  • oho :3

  • Ne visada kaltas vairuotojas.Prie perėjos pleoėjosi dvi panelės, aš sustabdžiau – jos neėjo, ėmiau važiuot – jos šoko į perėją. kaip manot, kas būtu kaltas, jei būtu mašina jas palietus, kodėl vairuotojui toks stresas.

    • Perėja tam ir yra , kad galėtų pereiti pėstysis ,ir nesvarbu ar 80 kg ta šikna ar mažiau , turite sustoti ir praleisti.

      • 2.12 Ėjimas per pėščiūjų perėją
        Įžengti į važiuojamąją dalį pėstiesiems galima tik po to, kai jie įvertina artėjančios transporto priemonės greitį ir įsitikina, kad automobilis spės sustoti. Perėja nesuteikia visiškos pirmenybės – pėstysis pats turi įvertinti ar vairuotojas jį pastebi, ar spės sustoti, ypač jei yra slidu. Eidamas per kelią, sudarytą iš daugiau nei vienos eismo juostos viena kryptimi, pėstysis turi įsitikinti, kad jį praleidžia ne tik pirma eismo juosta važiuojantis vairuotojas, bet ir kitose juostose ta pačia kryptimi lekiantys automobiliai.

  • Šitoje situacijoje yra ir pėsčiųjų kurie labai nesisaugo ,bet yra ir vairuotojų dauguma nesilaikančių eismo taisyklių, kai vienas vairuotojas prie pėsčiųjų perėjos sustoje vienoje pusėje ir praleidžia o iš kitos pusės net nestoja o pėstisys vidurį perėjos kaip tada vertinti tokį elgesį vairuotojo ir taip ne vieną kartą yra buvę

  • Manu tesiog lėkimas nesidairius. Davė pestiesiams pirnenybe ir prasidėjo skainiojimai.

  • Manau 80kg šikną lengviau sustabdyti nei 1500kg automobilį. Pėstieji patys turi saugotis ir pakelti akis nuo mobiliakų. Pvz. atvažiuoja vienas auto ir iki perėjos lieka keli metrai,-pėstysis vis tiek žengia prieš pat automobilį, nors galėtų palaukti iki pusės minutės, pačiam saugiau, mažiau teršiamas oras nes automobiliui nereikia .stabdyti ir pajudėti iš vietos.

  • O buvo taip……:)

  • Mačiau kaip įvyko

    • Tai papasakok.

Rekomenduojami video