2024/04/28

 

KAIMYNŲ SANTYKIAI ANTAŠAVOJE: SMURTAS IR UŽTERŠTAS TVENKINYS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Liepos 18 d. ryte skubios pagalbos tarnybos gavo pranešimą, kad Antašavoje, nuosavame 7 arų dydžio tvenkinyje, matyti daug tepalo dėmių.

Pranešėjas, tvenkinio savininkas, įtarė, kad į tvenkinį tepalo pripylė jo kaimynas, su kuriuo konfliktavo prieš kelias dienas.

Policijos iškviesti ugniagesiai gelbėtojai išties išvydo tvenkinyje plūduriuojančias gausias tepalo dėmes.

Kiek buvo įmanoma, gelbėtojai teršalus iš tvenkinio surinko. Į vandens telkinį buvo piltas dispergatorius, metamas šienas, kuris parankinėmis priemonėmis buvo traukiamas į krantą, todėl teršalai pateko ir ant žolės. Teršalai nuo žolės surinkti panaudojus 10 kg biraus sorbento.

Dėl tvenkinio užterštumo informuoti ir aplinkosaugininkai.

Policijos pareigūnams tvenkinio savininkas, gim. 1970 m., teigė įtariantis, kad tvenkinį užteršė kaimynas, nes tarp kaimyno ir pranešėjo žmonos buvo kilęs konfliktas dėl maudynių tvenkinyje.

Kupiškio rajono policijos komisariate registruotas Antašavoje gyvenančios moters, gim. 1974 m., pareiškimas, kad liepos 16 d., apie 15.30 val., namo kieme, prie tvenkinio, per konfliktą kaimynas savo veiksmais sukėlė fizinį skausmą. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Kupiškėnų minčių“ inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video