2024/04/29

 

SUBATĖNŲ GIMNAZISTŲ IŠLYDĖTUVĖS

Penktadienį subatėnai gimnazistai atšventė išleistuves. Dalės Virbickienės nuotrauka

Penktadienį Subačiaus gimnazija surengė išleistuves 11 dvyliktokų, septyniasdešimt ketvirtai abiturientų laidai.

Nors kalbėta, kad nuo šių metų nebeliks popierinių brandos atestatų, tik elektroniniai, gimnazijos vadovybė nusprendė mokyklos absolventams vis vien atspausdinti ir įteikti popierinius.

Kristina VALYTĖ

Savarankiški, ambicingi ir kūrybingi

Abiturientų klasės auklėtoja Danutė Šukienė drąsiai teigė, kad jos auklėtiniai – savarankiški, ambicingi ir žinantys, ko nori.

„Šaunūs vaikinai ir merginos. Tai ne tokie vaikai, kurie sėdėtų tėvams ant sprando. Darbštūs ir kūrybingi. Nemaža dalis laikė dailės egzaminą, kai kurie – muzikos.“

„O jų polėkiai skirtingi – domina ir technologijos, ir chemija, svajoja ir apie policiją, fotografiją. Kai kurie tiesiai šviesiai pasakė, kad studijos palauks, o jie eis į privalomą karo tarnybą. Tokių abiturientų, kurie nieko neveiks baigę mokyklą, tikrai nėra.

Mano auklėtiniai nekalba ir apie emigraciją, kad svetur važiuos duonai užsidirbti, nors tiesa, kad buvo pasvarstymų apie studijas užsienyje“, – sakė D. Šukienė.

Anot auklėtojos, klasė buvo gausesnė, bet per mokslo metus nubyrėjo.

Plačiau skaitykite liepos 18 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Manau, kad tokio dydžio gimnazijos klasęs ir turi būti. O dėl rezultatų…. Parodys gyvenimas kas ko vertas. Buvo ir dešimtukininkų tapusių nusikaltėliais, buvo labai vidutiniokų milijonierių altruistų.

    • Pritarčiau, 10 mokinių grupė yra optimaliausias dydis, su kuriuo mokytojas, gali efektyviai dirbti, formuoti grupes ir turėt diskusijas, bet visgi visoj mokykloj tėra viena klasė.

  • Mokesčių mokėtojau apsiverkit

  • Jei jau ateinat sveikint, tai bl nesiskėčiokit su šortais ir nerodykit savo mini mouse’ų. Aišku, kaimas, bet nepasirodykit kaimiečiais

    • PX, svarbu dumu ira

    • Mažiau prakaituok gaidziuk.

    • Pažiūrėk į save

  • Ar ne per didelė prabanga Kupiškiui turėt gimnaziją su 11-a abiturientų. Juolab, kad egzaminų rezultatai nėra įspūdingi? Pinigų švaistymas.

    • Ne per daug verki čia?

    • Problemu turi?

    • Apsiverk

    • Aš atsiprašau, bet ar turit pagarbos taip iš viso parašyti ? Vaikai juk jūsų ateitis taip ? Mes bent mokomės iš jūsų tų mokesčių, negyvename iš pašalpų neidami dirbti , tai galbūt jūs rašykite ten kur iš jūsų mokamų pinigų mokesčiams tinginiai juos gaudami prageria o ne vaikus pulkit . Apskritai juk atskirai Kupiškis galbūt turtingesnis mokiniais , bent džiaukitės , kad rajonas turtingas gimnazija ir baikit verkti , geriau te baigia mokyklą vienuolika abiturientų nei nė vieno . Gražios jums dienos .

      • Nežinau, ar kas beskaitys šitus komentarus, bet būčiau labiau Mokesčių mokėtojo pusėje. Iš mokinio komentaro atrodo, kad tarsi kritika priima asmeniškai, bet visiškai nereikėtų. Suprantu, kad gimnaziją miestely turėt patogu, nereikia toli važinėti, yra darbo vietų tiek mokytojam, tiek paprastiems žmonėm, bet Lietuvos mastu, net ir didesnės mokyklos buvo restrukturizuotos sudarant daugiau galimybių mokiniams turėt įvairiasnės veiklos, ne tik mokykla namai.

Rekomenduojami video