2024/04/28

 

KETVIRTADIENIO TURGAUS KLEGESYS

Ketvirtadieniais Subačiuje šurmuliuoja nemažas turgus. Autorės nuotrauka

Spaudoje dažnai minimas Kupiškio turgus, tačiau Kupiškio rajone veikia ir kitas puikus – Subačiaus – turgus, kuris tartum nepelnytai pamirštas.

Vietiniai subatėnai labiausiai vertina ketvirtadieninį prekybininkų suvažiavimą, kur galima rasti visko: ir pigių sendaikčių, ir gydomųjų savybių turinčių kambarinių augalų, ir net mados lobių už centus.

Subačiaus turguje buvo galima sutikti už prekystalio stovinčius vietinius vyrus Stasį Alekną (dešinėje) ir Juozą Janušką.
Autorės nuotrauka

Kristina VALYTĖ

Apie ūkį ir bites

Į Subačiaus turgų ketvirtadieniais dažniausiai suvažiuoja prekybininkai iš Kupiškio, Biržų, Anykščių ar Panevėžio, bet galima sutikti ir prekiaujančių vietinių subatėnų. Vienas jų – Stasys Alekna, pardavinėjęs savo bičių medų.

„Manęs klausia, koks čia medus, ar grikių, ar liepų, o aš atsakau, kad visoks, juk bitėms neįsakysi, kur skristi“, – šypsojosi pašnekovas.

Jis džiaugėsi, kad bitės medų neblogai nešė ir šią sausringą vasarą, tik medus tirštesnis nei įprastai.

„Penki eurai už kilogramą, tai labai normali kaina. Vilniuje gal ir po 8 eurus prašo, bet ten daugiau žmonės ir uždirba“, – dėstė S. Alekna.

Ir sūrius jis pardavinėjo, sakė, kad toks vasariškas derinys – šviežias medus su naminiu sūriu – iškart pirkėjui pasiūlomas. Ar tie sūriai tik ne jo paties spausti? Vyras prasitarė laikantis karvių. „Dar ne zoologijos soduose, bet retas karves laiko. Aš juokiuos, kad laikau dėl šaltibarščių. Dabar už pieną moka tik keliolika centų. Vanduo net brangiau kainuoja“, – ranka numojo ūkininkas.

Kokia šiais laikais ūkininkams nedėkinga žemės ūkio politika, stebėjosi ir kiti turgaus prekiautojai.

Plačiau skaitykite liepos 18 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Ypač graibstomi daiktai ir kitos smulkmenos iš užsienio.
Autorės nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video