2024/04/28

 

VALSTYBĖS DIENĄ ŠVENTINĖS IR RŪPESČIO MINTYS

Liepos 6-ąją į Kupiškio marių Uošvės Liežuvį minią žmonių subūrė nemokamas garsių atlikėjų koncertas. Koncertavo Andrius Kaniava, muzikinė grupė „Lemon Joy“, Džordana Butkutė ir Marijonas Mikutavičius. Autorės nuotrauka

Liepos 6-oji, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo, Valstybės diena Kupiškyje buvo lietinga, bet tai nesutrukdė žmonėms švęsti.
Gausiai Uošvės Liežuvio saloje buvo susirinkę kupiškėnai ir svečiai iš kitur į šventinį populiarių atlikėjų koncertą.

Devintą valandą vakaro šventės dalyviai darniai įsiliejo į pasaulio lietuvių giedamos Tautiškos giesmės chorą. Tądien buvo pasveikinti ir Kupiškio kraštui nusipelnę žmonės. Šventę vainikavo fejerverko ugnys.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pagerbti nusipelnę kupiškėnai

Kupiškis seniai nebuvo matęs tokios minios žmonių. Tuo pasidžiaugė šventės proga visus pasveikinęs laikinasis rajono meras Virginijus Umbra.

Jis nominacijas, stiklines lašo formos figūrėles, ant kurių išgraviruoti žodžiai „Už nuopelnus Kupiškio kraštui“, įteikė senjorei matematikos mokytojai Vandai Jokantienei. Ilgametė mokytoja apdovanota už sėkmingą pedagoginę veiklą ir mokiniams suteiktas matematines kompetencijas.

Tautodailininkas, akmentašys Vytautas Jasinskas apdovanotas už Kupiškio krašto garsinimą, etnokultūros ir akmentašystės populiarinimą.

Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro auklėtinis, imtynininkas Lukas Ulkė nominuotas už sportinius pasiekimus ir taip pat Kupiškio krašto garsinimą.

Plačiau skaitykite liepos 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Tautišką giesmę kupiškėnai ir miesto svečiai giedojo Uošvės Liežuvio saloje.
Apdovanojimas įteikiamas mokytojai Vandai Jokantienei (dešinėje).
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotraukos
Minia žiūrovų kartu su Džordana Butkute dainavo jos populiariausias dainas.
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Buvo apmaudu susirinkusiems miesto aikštėje. Valdžios dėmesio nulis. Jokios pagarbos atėjusiems nuoširdžiai išreikšti pagarbą Lietuvai. Visas dėmesys tik koncertui.. Ačiū Bočių chorui.

  • O prie ko tą Trifeldiene ant scenos? Neturi ką dirbti? Tegul pasiskaito savo pareigybės funkcijas. Vėl jį, kaip prie Dainiaus B , dvigubą atlyginimą už 15 min ant scenos pasiims, kaip už darbą nuo 8 val Iki 17 val.?

    • Puiki mokytoja. Būtų gera tradicija apdovanoti ir pagerbti geras mokytojas Mokytojo dienos proga.

  • Atsiminė mokytoją…. Pagaliau kažkam šovė į galvą…. Kiek metų žmogus nebedirbą. Gerai, jei jubiliejus, bet gal tik kažkokių pamiršimų atitaisymas? Baisiausia kai sukama galva ką apdovanoti, nes scenarijui reikia. Bet gal gi tikrai buvo proga ir klystu. Girdėjau, kad mokytojos darbovetė pensininkų nepamiršta. Bent tai ramna.

Rekomenduojami video