2024/05/03

 

KALKYNO PAPLŪDIMYS PO SKUNDO TVARKOMAS

Kalkyno ežero paplūdimyje kupeta nušienautų žolių iš šio vandens telkinio dugno.

Kupiškėnai jau treji metai gali Savivaldybei teikti bendruomenės iniciatyvų projektus, skirtus jų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti. Antai 2021 metais viena iš bendruomeninių idėjų – plėtoti Kalkyno ežero, kaip patrauklios Kupiškio miesto rekreacinės teritorijos, galimybes – sulaukė gyventojų didelio pritarimo ir buvo įgyvendinta.

Prabėgus dvejiems metams nuo šio projekto įgyvendinimo ne visi kupiškėnai džiaugiasi pasiektu rezultatu ir mato daug taisytinų dalykų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Piktinosi prasta tvarka

Prie Kalkyno dažnai mėgstanti pasibūti kupiškėnė prisiminė, kad projekto tikslas buvo čia pašalinti pakrančių meldus ir kitus vandenyje vešančius menkaverčius augalus, sudaryti galimybes vaikams, senjorams ir neįgaliesiems sąlygas poilsiui, bei laisvalaikio praleidimui.

„Ateikit ir pažiūrėkit, kaip tas „išvalytas“ Kalkynas dabar atrodo. Maudykla visai baigia žolėmis apaugti. Gerai, kad vyrai šiek tiek išpjovė tų žolynų, kad nors kiek būtų galima maudytis.

Smėlio irgi prieš maudyklą buvo papilta mažokai. Vaikas norėjo pažaisti. Pradėjo tą smėliuką kasti, tai pasirodė ne smėlis, o kažkoks molis. Nepalyginsi su smėliu, kuris papiltas tinklinio aikštelėje netoli ežeriuko. Be to, čia ir koją gali išsisukti, nes yra ne vienas griovelis susiformavęs.

Įbristi į Kalkyną irgi sudėtinga. Daug akmenų. Tiesa, dar tebėra tentas, patiestas maudykloje, kad būtų geresnis priėjimas. Tik smėlio ant jo irgi mažokai užpilta. Šiuo metu vietomis jis nebeužkloja tento“, – vardijo kupiškėnė negeroves prie Kalkyno.

Ji pridūrė, kad viešnią nusivedusi buvo prie šio ežeriuko. Ta moteris stebėjosi, kad tokia graži Kupiškio vieta, bet maudykla atsainiai tvarkoma. Ar ne į balą išmesti rajono biudžeto pinigai?

Plačiau skaitykite liepos 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Po kupiškėnės skundo taip atrodė smėlio paplūdimys prie Kalkyno ežero ir žolėtas jo vanduo.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Varležerį išvalė nes dumblą prakalė o kalkyne nėr ką prakalt tai ir nevalo

  • Reikėtų kontrolieriams žvilgsnį užmesti į šio projekto vykdymą. Manau rastu ne vieną pažeidimą.

  • Žvyro sijoto reikia o ne smėlio. Žvyras sunkesnis ir ne taip dulka o beto vandenyje jisai greičiau nusėda

  • Nesimato kad būtų tvarkoma,o ponas Knizikevičius matyt neskiria smėlio nuo žvyro sumaišytos su moliu,kojos sminga einant per tokį „smėlį“

Rekomenduojami video