2024/05/02

 

SMURTAUTOJAMS DRAUSMINTI – SMURTO ORDERIS

Unsplash nuotrauka

Nuo liepos 1 dienos pradėjo veikti apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis, kuriuo tikimasi užtikrinti pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patiriantiems asmenims. Pilnametis smurtautojas bus įpareigotas nedelsiant išsikelti iš gyvenamosios vietos, jei gyvena kartu su smurto pavojų patiriančiu asmeniu, taip pat jis negalės lankytis šio asmens gyvenamojoje vietoje, artintis prie jo.

Savivaldybės įpareigotos organizuoti socialinių paslaugų teikimą ne tik smurto artimoje aplinkoje pavojų patiriantiems asmenims, bet ir smurtautojams.

Kaip šioms naujovėms pasiruošta?

Jurga BANIONIENĖ

Skyrus orderį – įpareigojimai

Seimas pritarė naujos redakcijos Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo projektui. Jame įtvirtinta nauja prevencinė apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje priemonė – orderis.

Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderį 15 dienų laikotarpiui skirs policijos pareigūnas, kai, gavus pranešimą apie galimą smurtą artimoje aplinkoje ir atlikus pavojaus rizikos vertinimą, bus nustatyta smurto artimoje aplinkoje pavojaus rizika.

Sprendimas skirti ar neskirti apsaugos nuo smurto orderį galės būti priimamas nedelsiant, ne vėliau kaip per 12 valandų nuo pranešimo apie galimą smurtą artimoje aplinkoje gavimo.

Skyrus apsaugos nuo smurto orderį, pavojų keliantis asmuo 15 dienų bus įpareigojamas laikinai išsikelti iš gyvenamosios vietos, jeigu jis gyvena su smurto artimoje aplinkoje pavojų patyrusiu asmeniu, taip pat nesilankyti smurto artimoje aplinkoje pavojų patiriančio asmens gyvenamojoje vietoje, nesiartinti apsaugos nuo smurto orderyje nustatytu atstumu prie smurto artimoje aplinkoje pavojų patiriančio asmens ir kartu su juo gyvenančių pilnamečių asmenų ir (ar) vaikų.

Plačiau skaitykite liepos 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video