2024/04/29

 

KUO ALEKSANDRITO LAZERIS PRANAŠESNIS UŽ KITUS PLAUKŲ ŠALINIMO LAZERIUS

Aleksandrito lazeris, diodinis lazeris ir nd:yag lazeris ir IPL – populiariausios sistemos, skirtos šalinti nepageidaujamus plaukus. Tiesa, tik pirmos dvi tinkamos mūsų šviesiai lietuviškai odai. Diodinis ir aleksandrito lazeris dažniausi mūsų rinkoje, bet ir jie turi savų skirtumų.

Svarbiausi aleksandrito lazerinės sistemos privalumai: aleksandritas yra greičiausia plaukų šalinimo lazeriu sistema, todėl puikiai tinka didesniems plotams. Šio lazerio bangos ilgis veiksmingas šviesiai odai, kurią turi kone visi neįdegę lietuviai. Aleksandrito lazeris taip pat geriau veikia plonesnius plaukus nei kiti plaukų šalinimo lazeriai ir gali būti taikomas net strazdanų turintiems žmonėms.

Nepaisant to, kad aleksandrito lazeris dėl savo galios ir plataus antgalio gali itin greitai šalinti plaukus net ir dideliuose plotuose, pavyzdžiui, kojas ar vyrams – nugarą – jis lygiai taip pat tinka ir veido sričiai, pažastims, bikinio zonai ar rankoms. Aleksandrito lazeris yra saugus naudoti bet kurioje veido ir kūno vietoje. Pavyzdžiui, diodinis lazeris ir kitos lazerinės sistemos pasižymi gerokai mažesne galia nei aleksandrito lazeris, todėl vizitas užtrunka.

Su vėliau į rinką pristatytais diodiniais lazeriais atlikta mažiau mokslinių tyrimų, kurie patvirtintų jų ilgalaikį efektyvumą. Vien Lietuvoje „Era Esthetic“ klinika aleksandrito lazerius taiko daugiau nei 15 metų. JAV, kur buvo sukurti ir patvirtinti šie lazeriai, jie jau pamėgti daugybės klinikų ir pacientų, taip pat jų efektyvumas įrodytas moksliniais tyrimais.

Diodiniai lazeriai yra pigesni, nes jų pagaminimas kainuoja mažiau nei aleksandrito sistemos, todėl juos klinikos gali įsigyti laisviau. Kuo daugiau klinikų turi pigesnį įrenginį, tuo daugiau girdėsite pasiūlymų rinktis būtent jį. Neapsigaukite. Diodinis lazeris dėl savo bangos ilgio negeba pasiekti giliausiai esančių plaukų folikulų, o labiau nugairina paviršinius plaukus. Todėl net ir laukiant kito vizito jau gali tekti skusti plaukus, o ką jau kalbėti apie nesibaigiantį klinikos durų varstymą bandant pažaboti nepageidaujamus plaukus ilgesniam laikui. Labai įprasta, kad diodinio lazerio procedūrų prireikia net keliolikos, kad būtų matomas rezultatas! Aleksandrito lazeris akivaizdų rezultatą pasiekia jau po maždaug 3 kartų, o geriausią ilgalaikį efektą – iš viso po 6–8 procedūrų.

Kita Lietuvoje kai kada taikoma procedūra šalinti plaukus – intensyvi impulsinė šviesa (IPL). Tačiau ji nedažnai kam tinka. Be to, šios plaukų šalinimo procedūros nerekomenduojama atlikti vasarą, nes IPL gali sustiprinti hiperpigmentaciją.

Nd:yag lazerinės sistemos labiausiai tinka tamsiai odai, nes lazerio banga netaiko į plaukuose esantį melaniną, priešingai nei aleksandritas. Tačiau nd:yag lazeris tinka ne visiems tamsios odos tipams, labiau šiurkštiems, storiems plaukams. Dėl to gali tekti atlikti daug procedūrų, kad būtų pasiektas norimas rezultatas, jei plaukai kitokios struktūros.

Aleksandrito lazeris turėtų sėkmingiausiai iš visų lazerių įveikti nepageidaujamus plaukus nuo veido ir kūno per 6–8 procedūras. Tai komfortiška procedūra, kurios metu odą vėsina integruota sistema. Vizitas labai trumpas dėl didelės lazerio galios ir antgalio pločio. Kone visas lazerinės depiliacijos procedūras galite spėti atlikti netgi per pietų pertrauką ir tuoj pat grįžti prie įprastų veiklų.

lazerineklinika.lt inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.836

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video