2024/04/28

 

LIETUVOS PAŠTAS NETVARKINGOSE PAŠTO DĖŽUTĖSE NEBEPALIKS KORESPONDENCIJOS

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Lietuvos paštas primena, kad nuo liepos 1 d. laiškininkai netvarkingose pašto dėžutėse nebepalikinės gyventojams skirtos korespondencijos – iki 2 kg sveriančių siuntų (kurių išmatavimai nedidesni nei 25/340/250 mm), prenumeruojamų leidinių, laiškų ar svarbių pranešimų.

Pastarieji bus saugomi artimiausiame pašto skyriuje, iš kurio juos ir bus galima atsiimti.

Gyventojams neįteiktos siuntos ir periodiniai leidiniai pašto skyriuose yra saugomi iki 30 dienų.

Įsirenginėjant pašto dėžutę svarbu nepamiršti keleto svarbių dalykų. Pirmiausiai ji turi būti rakinama, sandari ir neperpildyta. Kita svarbi detalė – ant pašto dėžutės privalo būti nurodytas tikslus ir lengvai įskaitomas adresas.

Ne mažiau svarbu, kad pašto dėžutės būtų įrengtos laiškininkams lengvai prieinamose vietose. Prie individualių ar sodininkų bendrijose esančių namų tai būtų įėjimas į sklypus, arba šalia gatvės esanti namo siena, tvora ar stovelis. Jeigu pašto dėžutė yra įrengta už užrakintų vartų pastato kieme, arba šalimais yra agresyvių ir įtarimų keliančių augintinių, korespondencijos laiškininkas turi teisę ir neatnešti.

Daugiabučiuose pašto dėžutės privalo būti kiekvienoje laiptinėje ne aukščiau kaip antrame aukšte arba prie įėjimų į laiptines, įmonėse, įstaigose, organizacijose – prie pagrindinių įėjimų.

Lietuvos pašto inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video