2024/04/27

 

NYKSTANČIAI TARMEI ATMINTI

Kupiškėnų tarmės tyrinėtojo Jono Alberto Naktinio dėka Alizavoje atsirado atminimo lentelė, skirta nykstančiai tarmei atminti.

Birželio 20 d. Alizavoje etnokultūros pažinimo dienos proga atidengta atminimo lentelė nykstančiai kupiškėnų tarmei atminti. Šios idėjos iniciatoriai – kupiškėnų tarmės tyrinėtojas Jonas Albertas Naktinis kartu su Alizavos mokyklos bendruomene.

Kristina VALYTĖ

Dėkojo tarmiškai

Anksčiau esame rašę, kad šis garbingas svečias prieš du mėnesius lankėsi Alizavos pagrindinėje mokykloje.

Etnokultūrinės viktorinos mokiniams metu J. A. Naktinis ne tik pažėrė jaunajai kartai įdomių užduočių, apdovanojo prizais, bet ir uždavė mokiniams ir mokytojams namų darbų – siūlyti kupiškėniškus posakius ar pavienius žodžius, o šie bus sudėti į atminimo lentelę. Tą kartą nuspręsta, ir kur ji labiausiai tiktų. Ogi miestelio centre, prie paminklinio akmens, skirto pirmai Alizavos (pradinei) mokyklai atminti.

Visa mokyklos bendruomenė teikė pasiūlymus, o J. A. Naktinis atrinko tai, kas, jo manymu, vertingiausia ir labiausiai atspindi šios tarmės ypatybes.

Plačiau skaitykite liepos 1 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Kupiškio kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Jaunimo Ramuva“ mokė šokti ratelinius liaudies šokius ir atliko kelis autentiškus Alizavos krašto kūrinius.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video