2024/04/28

 

KUPIŠKIO LIGONINĖS REITINGAI IR ATEITIS

Pasak Kupiškio lioginės direktoriaus Juliaus Pankos, gydymo įstaiga išgyveno nelengvus laikus. Jurgos Banionienės nuotrauka

Sveikatos apsaugos ministerija kiekvienais metais atlieka gydymo įstaigų finansinių ir veiklos rezultatų vertinimą, numatytą Sveikatos priežiūros įstaigų įstatyme.

Iš pateiktų duomenų matyti, kad regioninių ligoninių reitinge Kupiškio ligoninė pamažu kopia iš atsilikėlių duobės.
Kokie buvo vertinimo kriterijai ir kas lėmė teigiamus poslinkius?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Reitingų veidrodyje

Prieš ketverius metus Kupiškio ligoninė iš 43 regioninių ligoninių buvo trečia nuo galo, surinkusi tik 0,27 balo. Prasčiau 2019 metais įvertintos tik Lazdijų ir Širvintų ligoninės.

2020 metais Kupiškio ligoninės rezultatai pradėjo gerėti. Reitinge ji kilstelėjo septyniomis pakopomis aukščiau ir buvo dešimta nuo galo su 0,52 balo. Tais metais pirmą vietą šiame reitinge užėmė Biržų ligoninė su 0,87 balo. Pasvalio ligoninė buvo aštunta su 0,73 balo. Prasčiau nei Kupiškio ligoninė buvo įvertinta Rokiškio ligoninė – 0,37 balo.

2021 metų reitinge Kupiškio ligoninei skirta 0,61 balo ir ji priartėjo prie reitingo viduriuko – 24 vieta iš 43 vertintų regioninių ligoninių. Pirma vieta atiteko Raseinių ligoninei – 0,89 balo. Biržų ligoninė buvo 11-a (0,78 balo), Pasvalio ligoninė – 18-a (0,72 balo). Rokiškio ligoninė vėl pasirodė prasčiau nei Kupiškio – 36-a vieta ir 0,56 balo.

2022 metų reitinge pirmavo Pakruojo ligoninė (1,00 balas). Kupiškio ligoninė gavo 0,70 balo, daugiau nei 2021 metais, bet reitingo vietą šiek tiek pablogino ir užėmė 27-ą vietą. Iš kaimyninių ligoninių geriausia Pasvalio ligoninė – 16-a (0,76 balo). Gerokai smuktelėjo Biržų ligoninė – 38-a vieta (0,55 balo). Vėl silpnesnė Rokiškio ligoninė – 40-a vieta ir 0,55 balo.

Ligoninės komentaras

Kas lėmė šį progresą? Ar ministerijos pateikti gydymo įstaigų reitingai atspindi realią ligoninių padėtį? Kokios perspektyvos laukia Kupiškio ligoninės? Situaciją raštu pakomentavo šios gydymo įstaigos direktorius Julius Panka.

Pasak jo, iš tiesų Kupiškio ligoninė išgyveno nelengvus laikus, buvo atsidūrusi nepavydėtinoje finansinėje situacijoje. Priežasčių ne viena.

Plačiau skaitykite birželio 27 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Daktaru nėra ,viena gydytoja net ligonio nei plaučių ,nei širdies nepakluso tai kaip ji gydo ?

  • Kyla kyla darbuotojų išnaudojimu. Dirba už du tris.

Rekomenduojami video