2024/04/28

 

JUTKONYSE IŠKILO GIMINĖS KRYŽIUS

Jutkonyse, Babickų sodyboje, iškilo kryžius. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Dabar važiuojančius nuo Kupiškio į Jutkonis prie pat šio kaimo riboženklio pasitiks naujas meniškas kryžius, pastatytas šalia esančioje buvusioje Vaitiekūnų ir Babickų sodyboje.

Praėjusį šeštadienį, birželio 24 dieną, vyko šio kryžiaus pašventinimo iškilmės. Į jas buvo susirinkęs gausus būrys žmonių iš Vilniaus, Jonavos, Panevėžio, Kupiškio, Jutkonių ir kitų vietovių, kuriems ši vieta brangi ir artima.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kad būtų kultūros ženklas

Prieš kunigui Mindaugui Kučinskui pašventinant kryžių apie šio įvykio esmę ir prasmę kalbėjo Zofija Babickienė. Ji papasakojo, kad buvusioje jos uošvių Janinos ir Jono Babickų sodyboje pastatytas įžymaus Lietuvoje skulptoriaus Jono Bugailiškio sukurtas kryžius. Daugiau jo kūrinių galima rasti kitose Aukštaitijos vietovėse, aplink Vilnių ir kitur.

„Mes norime, kad kryžius būtų kultūros ženklas atvažiavus į kaimą. Norime, kad tai būtų mūsų bendrystės dovana kaimui, jo žmonėms, kad kiekvienas čia galėtų sustoti, pailsėti, susimąstyti.

Taip pat mes norėjome įamžinti pas Viešpatį išėjusių giminaičių Babickų, Vaitiekūnų ir Vidugirių atminimą.

Labai dėkoju visiems, kurie padėjo šį kryžių pastatyti, kurie pagelbėjo prikelti šiek tiek apleistą sodybą“, – sakė Z. Babickienė.

Plačiau skaitykite birželio 27 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Naujo kryžiaus Jutkonyse, Babickų sodyboje, šventinimo iškilmių dalyviai.
Autorės nuotrauka
Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Gražu. Kryžius. Atminimui. Giminė išmirė.

Rekomenduojami video