2024/04/28

 

RINKTIS ELEKTRINĮ AR BENZININĮ KETURRATĮ?

Elektromobilių rinka sparčiai įgauna pagreitį, ne išimtis ir keturračiai. Ir nors šiuo metu tai dažniausiai jaunesnio amžiaus kartai aktualūs modeliai, neabejotina, kad gana sparčiai augs ir paauglių bei suaugusiųjų baterijomis varomų keturračių paklausa. Tai dabartinė tendencija. Tačiau degalais varomi keturračiai vis dar dominuoja. Išanalizuokime abiejų skirtumus ir pagrindinius niuansus.

Benzininiai keturračiai

Vidaus degimo variklis, ypač dvitaktis, dažnai tokie naudojami patiems mažiausiems skirtuose modeliuose turi vieną gana reikšmingą trūkumą – jie yra triukšmingi. Taip pat toks blokas į atmosferą išskiria kuro degimo produktus.

Tačiau šie modeliai yra autonomiškesni ir gali nuvažiuoti toliau nei elektriniai keturračiai. Ir sudėtingesnis dizainas gali būti privalumas: tikėtina, kad vaikas pradės domėtis procesų, vykstančių jo naujojo draugo viduje, mechanika ir fizika.

Elektriniai keturračiai

Pagrindinis bet kokių keturračių privalumas yra visiškas ekologiškumas ir saugumas. Transporto priemonės veikia tyliai, neišskiria išmetamųjų dujų ar kitų kenksmingų medžiagų

Tačiau dažniausiai jie išvysto mažesnį greitį, o judesių diapazonas yra labai ribotas: pilno akumuliatoriaus įkrovimo užtenka vos pusantros valandos darbui. Tačiau pirmajai vaiko pažinčiai su tokia technika to pakanka.

Atskirai reikia pasakyti apie akumuliatoriaus įkrovimą: iš anksto pagalvokite, kur vyks gana ilgas baterijų įkrovimo procesas. Tačiau, elektriniai varikliai tarnauja daug ilgiau nei jų benzininiai varikliai.

Beveik visi keturračiai yra lengvi ir kompaktiški. Tai galioja ir vaikiškiems modeliams, ir keturračiams, skirtiems suaugusiems vairuotojams.

Keturračio akumuliatoriaus įkrovimas

Rinkitės keturratį pagal tas savybes, kurios jums svarbios. Jei tikimasi ilgų pasivažinėjimų miške ar bekele, poilsiauti lauke toli nuo civilizacijos, gali būti geriau naudoti benzininį variantą. Jei esate miesto gyventojas, baterijų modeliai jums bus praktiškai nepakeičiami.

Baigiant noriu pasakyti, kad šiuolaikiniai elektriniai ir benzininiai keturračiai yra gana patogūs ir turi visas būtinas saugos priemones: gerą ergonomiką, avarinio variklio išjungimo sistemą, greičio ribotuvą.

Prieš kiekvieną kelionę būtinai viską patikrinkite ir įsitikinkite, kad žinote, ką daryti įvykus nelaimei ar gedimui, turite visus reikiamus įgūdžius saugiam ir užtikrintam važiavimui.

„SEOvoras“ inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.788

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video