2024/04/27

 

MEDICININĘ PASLAUGĄ SUTEIKĖ

Asociatyvi Unsplash nuotrauka

Neseniai laikraštyje rašėme apie uždarytą Virbališkių medicinos punktą. Čia medicinos paslaugos nebeteikiamos dėl esą smarkiai sumažėjusio besikreipiančių žmonių skaičiaus, jo išlaikymo kaštai Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centrui yra per dideli. Dėl medicininės pagalbos Virbališkių kaimo gyventojai gali kreiptis į Skapiškio ambulatoriją.

Po šio straipsnio sulaukėme poliklinikos direktorės Elonos Brinkaitės komentaro.

Jurga BANIONIENĖ

Sulaukė pagalbos

Pasak poliklinikos vadovės, straipsnyje pateikta netiksli informacija apie medicininės paslaugos nesuteikimą ir informacijos nebuvimą.

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro, kaip gydymo įstaigos, pagrindinis tikslas yra užtikrinti kokybiškos ambulatorinės paslaugos suteikimą prie gydymo įstaigos prisirašiusiems Kupiškio gyventojams.

„Gavus pranešimą ir informaciją apie nesuteiktą medicininę paslaugą, buvo pradėtas vidinis patikrinimas, paaiškėjo faktas, kad medicininė paslauga – ausies kamščio pašalinimas buvo atliktas Skapiškio ambulatorijoje, pacientui atvykus.

Paslauga suteikta kokybiškai, pacientas konsultuotas slaugytojos tiek nuotoliniu būdu, tiek paslaugos suteikimo metu.

Tačiau paaiškėjo ir toks faktas, kad tas pacientas net nėra Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro pacientas. Norime atkreipti gyventojų dėmesį ir informuoti, kad pirminės medicininės ambulatorinės paslaugos gyventojams teikiamos tik toje gydymo įstaigoje, prie kurios jie yra prisirašę.“

Plačiau skaitykite birželio 20 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video