2024/04/28

 

SLAUGANTIEJI NEĮGALIUOSIUS DRAUDŽIAMI VALSTYBĖS LĖŠOMIS

Į susitikimą su ligonių kasos atstovais atvyko tik dalis darbo rinkai besiruošiančių kupiškėnų. Panevėžio TLK nuotrauka

Panevėžio teritorinės ligonių kasos atstovai apsilankė Užimtumo tarnyba Panevėžio klientų aptarnavimo departamento Kupiškio skyriuje. Šio skyriaus vedėjos Jurgitos Einorytės kvietimu susitikimas vyko su įstaigos klientais, besiruošiančiais darbo rinkai – slaugančiaisiais šeimos narius, tėvais, auginančiais vaikus.

Susitikimą su ligonių kasos atstove Sigita Paulauskiene (dešinėje) aptarė Užimtumo tarnybos Kupiškio skyriaus vedėja J. Einorytė ir šio skyriaus karjeros konsultantas Antanas Vaclovas Sutkus.
Panevėžio TLK nuotrauka

Ką svarbaus reikėtų žinoti tiems, kurie slaugo?

Kada slaugantieji kitą asmenį yra draudžiami privalomuoju sveikatos draudimu valstybės lėšomis?

Atsakymas.Valstybės lėšomis yra draudžiamas vienas iš tėvų (įtėvių), globėjas ar rūpintojas, neįgaliojo aprūpintojas. Taip pat teisę į privalomąjį sveikatos draudimą valstybės lėšomis turi tie, kurie slaugo ar nuolat prižiūri namuose asmenį, turintį nustatytą neįgalumo lygį (neįgalų vaiką), arba asmenį, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos ar priežiūros (pagalbos) poreikis. Draudimas valstybės lėšomis galioja ir vienam iš tėvų (įtėvių), globėjui ar rūpintojui, slaugančiam namuose visiškos negalios asmenį, pripažintą tokiu iki 2005 m. liepos 1 d. Visas valstybės lėšomis draudžiamas gyventojų grupes galite rasti čia.

Kokius dokumentus reikia pateikti ligonių kasai dėl privalomojo sveikatos draudimo valstybės lėšomis, jei slaugai ne savo vaiką, bet kitą neįgalų asmenį, kuriam nustatyti nuolatinės slaugos ar priežiūros poreikiai?

Atsakymas. Ligonių kasai reikia pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir teismo sprendimą, kuriuo esate pripažintas slaugančiu asmeniu.

Panevėžio teritorinė ligonių kasa

Šiai grupei kupiškėnų buvo aktualu išgirsti apie sveikatos draudimą slaugant neįgaliuosius bei kt. atvejus.
Panevėžio TLK nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video