2024/04/27

 

TINKAMIAUSIAS METAS PRADĖTI SPORTUOTI – DABAR

Pasak trenerės Justinos Vareikaitės-Barzevičienės, jei treniruokliu naudotis per lengva, tikėtina, kad juo naudojamės netaisyklingai. Autorės nuotrauka

Birželio 11 dienos pavakarę Alizavoje būrėsi judrios gyvensenos entuziastai.

Kristina VALYTĖ

Kineziterapeutė-trenerė Justina Vareikaitė-Barzevičienė mokė juos, kaip taisyklingai naudotis lauko treniruokliais. Pašnekovė atskleidė aktualią šiandienos problemą – projektų lėšomis treniruoklius turi įsirengusi dažna bendruomenė, tik kaip jais tinkamai naudotis, kad sau padėtume, o ne pakenktume, anaiptol žino ne visi.

Pasak J. Vareikaitės-Barzevičienės, mintis neatlygintinai šviesti gyventojus šia tema gimė organiškai.

„Esu vietinė, alizavietė, čia dažnai ateinu sportuoti. Bendruomenė savo ruožtu pasistengė, kad miestelyje šie treniruokliai atsirastų, o aš pažadėjau, kad instruktuosiu žmones, kaip jais reikia naudotis, nes mano profesija tokia, kad man turi rūpėti ne tik mano, bet ir kitų žmonių sveikata, jaučiu atsakomybę už tai“, – sakė Justina.

Anot jos, norisi, kad palyginti neseniai stovintys treniruokliai netrūnytų tušti. Sakė pastebinti, kad gyventojams užsiimti aktyvia gyvensena trukdo stereotipai. Vienas jų, kad kaimo žmonės, dirbdami kasdienius ūkio darbus, pakankamai prisisportuoja. Deja, tai klaidingai susiformavusi nuomonė – dirbdami ūkio darbus išjudiname tik tam tikrus raumenis, bet ne visus.

„Dar galėčiau pridurti, kad mažame miestelyje žmonės kompleksuoja, bijo, ką kiti pagalvos. Reikia mažiau dėl to sukti galvą, juk sportuojame, kad geriau jaustumės“, – šypsojosi trenerė.

Plačiau skaitykite birželio 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video