2024/04/28

 

BENDRADARBIAUS ROKIŠKIO IR KUPIŠKIO LIGONINĖS

Rokiškio ligoninės direktorius Raimundas Martinėlis (kairėje) ir Kupiškio ligoninės vadovas Julius Panka pasirašė bendradarbiavimo sutartį, padėsiančią efektyviai teikti kompiuterinės tomografijos ir intensyviosios terapijos paslaugas Kupiškio ligoninės stacionare gulintiems pacientams. Nuotraukos iš Kupiškio ligoninės archyvo

Dvi kaimyninės gydymo įstaigos – Kupiškio ir Rokiškio ligoninės pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuri padės efektyviai teikti kompiuterinės tomografijos ir intensyvios terapijos paslaugas Kupiškio ligoninės stacionare gulintiems pacientams.

Plačiau apie tai papasakojo Kupiškio ligoninės direktorius Julius Panka.

Jurga BANIONIENĖ

Galės rinktis – Panevėžys ar Rokiškis

Pašnekovas sakė, kad ne vienerius metus vykstant sveikatos priežiūros įstaigų ir visos sistemos reformai, pagrindinė sąvoka, skambanti labai dažnai, yra bendradarbiavimas.

„Medicinos įstaigos privalo bendradarbiauti, kad pacientai laiku gautų kuo kokybiškesnes paslaugas. Šiuo metu ligoninė neturi kompiuterinės tomografijos aparato. Kartais gydytojams, kad nustatytų tikslesnę diagnozę, šis tyrimas gyvybiškai būtinas.

Anksčiau ligonėje gulinčius pacientus veždavome tiktai į Respublikinę Panevėžio ligoninę. Kadangi ten ligonių srautai nemaži, tekdavo su greitąja nuvykus laukti tris, keturias, o kartais ir penkias valandas. Tai apsunkindavo ir personalo darbą, ir pacientų būklę. Dabar bendradarbiaudami su Rokiškio ligonine, turinčia kompiuterinį tomografą, susiskambinsime iš anksto, jei mūsų pacientui reikia šio tyrimo, jie pasakys, kada yra laisvas laikas, ir nuvažiuosime. Tai didelis žingsnis į priekį, suteikiant kokybiškas paslaugas ir gerinant pacientų situaciją.“

Plačiau skaitykite birželio 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kurios ligoninės bendradarbiaus?

  • Jau geriau Panevėžys. Jei vamzdiec, tai arčiau Kauno klinikos, Ar vilniaus Santaros. Veterinarų ir Kupiškyje užtenka. Kam dar tas Rokiškis?

  • ŠAUNUOLIAI

  • Šaunuoliai

Rekomenduojami video