2024/04/27

 

VIRBALIŠKIAI LIKO BE MEDICINOS PUNKTO

Rasos Čepaitės nuotrauka

Į laikraščio redakciją kreipėsi susirūpinusi moteris (vardas ir pavardė žinomi). Ji teigė, kad Virbališkių kaimo gyventojai liko be medicinos paslaugų – šio kaimo medicinos punktas uždarytas, su bendruomene šiuo klausimu visiškai nebendrauta. Žmonės pasigenda informacijos, kur kreiptis sunegalavus.

Jurga BANIONIENĖ

Nežino, kur kreiptis
Pašnekovė sakė, kad pradžioje Virbališkių medicinos punkto slaugytoja buvo palikta dirbti kas antrą savaitę, nes darbavosi ir Noriūnuose. Vėliau punktas visai uždarytas.

„Internete nurodoma, kad esant poreikiui, galima kreiptis, konsultuoja Skapiškio ambulatorijos slaugytoja.
Reikėjo ausies kamštį išvalyti, pasiskambinome, sakė, nepriima, tik konsultuoja. O ir nuvažiuoti į Skapiškį nepatogu, susisiekimas prastas, autobusų nėra, lengviau Kupiškį pasiekti, autobusas bent ryte važiuoja.

Kai vyko merų debatai, buvo aiškiai pasakyta, kad medicinos punktai neuždaromi, nebent jei vyksta rekonstrukcija. Bet apie šį atvejį nekalbėta.
Reikia vaistus suleisti, lašelinę, nėra į ką kaimo žmogui kreiptis, tik į Kupiškį vykti. Mamai dažnai reikėdavo vaistus suleisti, atvažiuodavo slaugytoja ir į namus, buvo didžiulė pagalba. Žmonės susirūpinę. Viskas padaryta tyliai, bendruomenė nieko nežinojo, informacijos niekas neteikia“, – kalbėjo moteris.

Plačiau skaitykite birželio 10 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Virbališkių medicinos punkto felčerė Rasa Grybauskienė čia dirbo daugiau nei 30 metų, jos darbu visi buvo labai patenkinti. Gyventojai apgailestauja ir piktinasi dėl šio punkto uždarymo.
Rasos Čepaitės nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Dzin tas punktas. Žiūrėkit, kad Kupiškio poliklinikos neuždarytų. Tušti koridoriai. Nei ligonių, nei gydytojų. Tik valytoja su kibiru.

  • O žmonėms tai niekas ne kainuoja kaip nori taip ir rūpinkis sveikata ir visa kita pensijos mažos vos pragyvent užtenka o viskas kainuoja autobusų nereikia nieko nebereikia prasidėjo gerovė Valstybėje

  • Labai normalia,. Virbališkių gyventojai yra įdealios sveikatos. Kam tas punktas? Tai gi pinigus kainuoja…

    • Visam rajone gyventojai sveikėja.

Rekomenduojami video