2024/03/29

 

SODIETES SUBURIA ŠVENTĖS IR BENDROS IŠVYKOS

Sekminių šventė Uoginiuose.

Sušilus orams, Lietuvos ūkininkių draugijos Kupiškio rajono skyriaus „Sodžius“ moterys juda vis aktyviau – pavasarį švenčia, o vasarą planuoja išvykas.

Praėjusią savaitę vieną popietę organizavo Salamiesčio ūkininkės, o kitą – antašavietės.

Su jubiliejumi neseniai sodietės sveikino Antašavos skyriaus narę Janiną Lauciuvienę.

Jurga BANIONIENĖ

Formuoja tradicijas

„Draugijos narių pats aktyviausias judėjimas prasideda pavasarį. Žinoma, veiklos būna ir rudenį, žiemą. Šį pavasarį Antašavos skyriaus narė Janina Lauciuvienė minėjo gražų jubiliejų, mes, visos sodietės, rengėme jai staigmeną, pasveikinome.

Tai ilgametė draugijos narė. Skyrius visada skatinu, kad kiekvienas turėtų savo tradicinį renginį, kažką savito, išskirtinio, tada suvažiuojame iš visų skyrių, atsiranda artimesnis ryšys, bendravimas“, – pasakojo Lietuvos ūkininkių draugijos Kupiškio rajono skyriaus „Sodžius“ koordinatorė Regina Skemundrienė.

Tradicinių renginių jau yra – tai Sekminės ir popietė „Žvejybos ypatumai Palėvenėlėje“. Juos rengia Antašavos ir Palėvenėlės skyriai.

Praėjusį ketvirtadienį sodietės rinkosi į Salamiesčio bendruomenės namus.

Pavasariniame renginyje „Alyvų žiedai“ kvapų ir spalvų tikrai netrūko. „Tai – tarsi atsisveikinimas su paskutiniais kvepiančiais alyvų žiedais. Susirinko apie 40 moterų, labai noriai pabendravo, gražiai šventė paruošta.

Salamiesčio skyriui 16 metų vadovauja Rima Gatautienė, energinga, veikli moteris, skyrius veikia nuo 1999 metų“, – sakė R. Skemundrienė.

Sodietės sužinojo daug faktų apie alyvas, kūrė vainikus, fotografavosi. Išrinktas ir pats gražiausias vainikas.

Jį nupynė Elena Klidzienė iš Salamiesčio skyriaus. Neapsieita be žaidimų, viktorinos, vaišių – Stasės Astrauskienės pagamintų cepelinų, Dalės Paslauskienės torto ir smagių pasikalbėjimų. Galbūt šį renginį organizuos kasmet ir jis bus tradicinis.

Sekmadienio popietę vyko Sekminių šventė Uoginių Adomo Petrausko muziejuje. Jos pagrindiniu akcentu tapo gėlių kilimo kūrimas. Įvairiaspalvius žiedus susivežė pačios draugijos narės.

Plačiau skaitykite gegužės 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Lietuvos ūkininkių draugijos Kupiškio rajono skyriaus „Sodžius“ moterys rinkosi į popietę „Alyvų žiedai“, kurią organizavo Salamiesčio skyrius.
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video