2024/04/19

 

JAV NEPRITARIA ATAKOMS RUSIJOS VIDUJE

Antradienį, kai Maskvai ir aplinkiniam rajonui smogė aštuoni dronai, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Ukraina mėgina „išgąsdinti“ rusus. Maskva dėl šių atakų apkaltino Kyjivą. EPA-ELTA

Antradienį, po dronų smūgių į daugiaaukščius pastatus Maskvoje, Jungtinės Amerikos Valstijos pareiškė nepritariančios atakoms Rusijos viduje, bet pabrėžė, kad už karą Ukrainoje atsakinga Rusija.

„Nepritariame atakoms Rusijoje. Tiekiame Ukrainai įrangą ir rengiame mokymus, nes to jai reikia, kad atsiimtų savo suverenią teritoriją“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai, valstybės sekretoriui Antony Blinkenui lankantis Švedijoje.

Pasak atstovo, JAV vis dar vertina, kas nutiko Maskvoje, ten pirmą kartą nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą nukentėjo gyvenamieji pastatai. Prezidentas Vladimiras Putinas apkaltino Kyjivą.

Tačiau Valstybės departamento atstovas pabrėžė, kad antradienį Rusija jau 17-ąjį kartą per gegužės mėnesį įvykdė oro antskrydžius Kyjive.

„Rusija pradėjo šį neišprovokuotą karą prieš Ukrainą. Rusija gali bet kada jį užbaigti, išvedusi savo pajėgas iš Ukrainos, užuot kasdien žiauriai puolusi Ukrainos miestus ir žmones“, – sakė atstovas.

V. Putinas: Ukraina siekia „išgąsdinti“ rusus

Antradienį, kai Maskvai ir aplinkiniam rajonui smogė aštuoni dronai, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Ukraina mėgina „išgąsdinti“ rusus. Maskva dėl šių atakų apkaltino Kyjivą.

V. Putinas pareiškė, kad dronų ataka prieš Maskvą buvo Kyjivo „atsakymas“ į Rusijos smūgį karinės žvalgybos būstinei Ukrainoje. Ukrainos „karinės žvalgybos būstinei buvo smogta prieš dvi ar tris dienas“, per valstybinę televiziją sakė V. Putinas.

„Reaguodamas į tai, Kyjivo režimas pasirinko kitą kelią, kad išgąsdintų rusus“, – sakė V. Putinas.

Po precedento neturinčios bepiločių orlaivių atakos Rusijos sostinėje V. Putinas taip pat sakė, kad Maskvos oro gynyba veikė gerai. „Maskvos oro gynybos sistema veikė normaliai, patenkinamai, nors dar yra ką nuveikti“, – per Rusijos televiziją sakė V. Putinas.

Taip pat antradienį po bepiločių orlaivių atakų Rusija pareiškė, kad Vakarų parama Ukrainai „stumia“ Kyjivą „vis labiau neapgalvoto“ elgesio link. Rusijos teigimu, šios atakos surengtos skleisti „paniką“.

„Vakarų parama Kyjivo režimui stumia Ukrainos vadovybę imtis vis labiau beatodairiškų veiksmų, įskaitant terorizmą“, – pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija ir pridūrė, kad išpuoliais prieš Maskvą siekta „paskleisti paniką tarp civilių“.

Savo pareiškimuose Rusija ir toliau naudoja jai būdingą retoriką, demokratiškai išrinktą Ukrainos valdžią vadina „Kyjivo režimu“, apsimeta nebombarduojanti civilinės infrastruktūros Ukrainoje.

Viljama Sudikienė (AFP)

V. Putinas: Ukraina siekia „išgąsdinti“ rusus.
EPA-ELTA nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video