2024/04/18

 

GAISRAS FERMOJE – GALBŪT DĖL ŽAIBO IŠKROVOS

Vytauto Kazlausko nuotraukos

Ketvirtadienio vakarą, prieš devintą valandą, ugniagesiams teko skubėti į Subačiaus seniūniją, Šaltenių kaimą. Gaisras kilo šio kaimo ūkininko fermoje. Spėjama, kad jį sukėlė žaibo iškrova.

Jurga BANIONIENĖ

Kad iš mūrinio pastato, dengto šiferiu, rūksta dūmai, pastebėjo Miliūnų kaimo gyventojas ir pranešė fermos šeimininkui. Buvo iškviesti ugniagesiai.

Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Vytautas Kazlauskas sakė, kad degė fermos stogas. Labiausiai tikėtina, kad žaibo iškrova uždegė spalius, apšiltinimo medžiagą. Stogas didelis, daugiau nei 400 kv. m.

„Per gaisrą užtroško vienas veršis, aprūko traktorius, visa kita pavyko išgelbėti“, – komentavo V. Kazlauskas.

Iš fermos išnešti 2 dujų balionai. Apsaugoti pastatai, traktorius ir 12 tonų pašarų. Savininkas su traktoriumi perkrovė viduje buvusius 40 šieno ritinių.

„Nuostoliai ūkininkui didžiuliai, reikia nuardyti visą stogą, nuimti apšiltinimo medžiagą, norint eksploatuoti pastatą, vėl reikia sudėti konstrukcijas, stogo dangą“, – teigė pašnekovas.

Pasak V. Kazlausko, gaisrų dėl žaibo iškrovos pasitaiko kone kasmet. Fermoje buvo apsauga nuo žaibo, bet trenkė kitoje vietoje.

Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas patarė, kad būtina įsirengti žaibolaidžius, saugančius nuo gaisro.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video