2024/03/29

 

MIRĖ LEGENDINĖ ROKO DAINININKĖ TINA TURNER

EPA-ELTA nuotrauka

Trečiadienį, būdama 83 metų, mirė garsi roko ir rokenrolo dainininkė Tina Turner, jos galingas balsas ir įspūdingi pasirodymai scenoje daugelį dešimtmečių jaudino publiką visame pasaulyje.

Užuojautos plūdo iš viso pasaulio, žymiausi pasaulio muzikantai apgailestavo dėl išskirtinės ir akimirksniu atpažįstamos atlikėjos netekties.

„The Rolling Stones“ lyderis Mickas Jaggeris sakė, kad pasaulis prarado nepaprastai talentingą atlikėją ir dainininkę. „Ji buvo įkvepianti, šilta, linksma ir dosni. Kai buvau jaunas, ji man labai padėjo, aš jos niekada nepamiršiu“, – sakė jis.

Gerbėjai plūdo prie didžiulių T. Turner namų Kusnachte ir dėjo prie vartų žvakes bei gėles. Šiuose namuose prie Ciuricho ežero Šveicarijoje T. Turner gyveno su vyru vokiečiu Erwinu Bachu, 2013 m. ji gavo Šveicarijos pilietybę ir atsisakė JAV paso.  

Jos talentą, „visiems laikams pakeitusį Amerikos muziką“, pagerbė JAV prezidentas Joe Bidenas. Jis paminėjo „nepaprastai stiprią“ Tinos asmenybę, įveiktas „negandas ir net prievartą“, nuostabią jos karjerą ir gyvenimą, pavadino ją „tiesiog geriausia“.

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama pavadino T. Turner „žvaigžde, kurios šviesa niekada neišblės“, o NASA paskelbė, kad T. Turner „palikimas amžinai gyvens tarp žvaigždžių“.

Aštuonis „Grammy“ apdovanojimus pelniusi T. Turner pradėjo karjerą praėjusio amžiaus septintąjį dešimtmetį kartu su tuometiniu vyru Ike’u Turneriu, pora įrašė daugybę hitų.

Tačiau audringa ir smurto lydima santuoka žlugo, 1976 m. per vidurį gastrolių Tina pabėgo nuo vyro ir pradėjo nepaprastai sėkmingą karjerą.

Per vėlesnius dešimtmečius ji padovanojo pasauliui tokius akimirksniu atpažįstamus hitus kaip „What’s Love Got to Do With It?“, „Private Dancer“ ir himnu tapusią dainą „The Best“.

Tenesio valstijoje 1939 m. lapkričio 26 d. gimusi juodaodė dainininkė, jos tikrasis vardas buvo Anna Mae Bullock, atsisveikinimo gastroles surengė 2009 metais.

T. Turner mirė po ilgos ligos, ji sirgo gaubtinės žarnos vėžiu ir inkstų nepakankamumu.

Viljama Sudikienė (AFP)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video