2024/05/01

 

NORINČIŲ AUKOTI KRAUJO KUPIŠKĖNŲ NETRŪKSTA

Kupiškyje dirbo Nacionalinio kraujo centro Panevėžio skyriaus specialistų komanda. Autorės nuotrauka

Gegužės 18 dieną Kupiškio kultūros centro vitražų salėje Nacionalinis kraujo centras kvietė kupiškėnus padovanoti kraujo. Į Kupiškį specialistų komanda iš Panevėžio skyriaus atvyksta kiekvieną mėnesį.

Jurga BANIONIENĖ

Ragina registruotis

Nacionalinio kraujo centro Panevėžio skyriaus donorų organizatorius Mindaugas Navakas sakė, kad kraujo donorystės akcijos vyksta įvairiuose miestuose, Kupiškyje padovanoti kraujo gyventojai gali atėję į Kultūros centrą.

„Mus gali pasikviesti ir įmonės, važiuojame ir į jas. Čia turėtų būti ne mažiau nei 30 donorų, norinčių padovanoti kraujo. Sulaukiame, tikrai kreipiasi. Kupiškio įmonės anksčiau mus yra kvietusios, šiuo metu – ne, dažniausiai patys susiorganizuoja grupelėmis ir atvyksta į Kultūros centrą“, – pasakojo pašnekovas.

Paklaustas apie kupiškėnų aktyvumą, M. Navakas teigė, jog sulaukiama norinčių aukoti kraujo žmonių.

„Kupiškėnai aktyviai dalyvauja neatlygintoje kraujo donorystės akcijoje, kartais ateina per dieną per 40, 50 žmonių, norinčių duoti kraujo, kiekvieną mėnesį skirtingai. Palyginti su kitais rajonais, tai nemažai, pavyzdžiui, šiandien užsiregistravo 30 žmonių“, – kalbėjo Nacionalinio kraujo centro atstovas.
Vykdoma išankstinė kraujo donorų registracija, kad žmonėms nereikėtų ilgai laukti.

Plačiau skaitykite gegužės 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Autorės nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video