2024/04/20

 

KŪRYBINIS DUETAS KUPIŠKIO VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE

Rašytojas, aktorius, publicistas Arkadijus Vinokuras ir jo žmona dailininkė, rašytoja Aušra Chlevickaitė.

Kupiškio viešojoje bibliotekoje viešėjo ir su skaitytojais susitiko rašytojas, aktorius, publicistas Arkadijus Vinokuras ir jo žmona dailininkė, rašytoja Aušra Chlevickaitė.

Šis susitikimas yra metodininkės Jolantos Vosylienės sumanytų kūrybinių duetų susitikimų ciklo dalis, kurio pradžia buvo atidarius bibliotekos pastatą lankytojams kovo mėnesio pabaigoje. Labai tikimės, kad nors Kultūros taryba šį kartą nefinansavo mūsų bibliotekos paraiškos šiam projektui, nepritrūksime nei dalyvių, nei idėjų, nei noro tokius susitikimus rengti.

Tą lietingą gegužės 17 d. pavakarę susirinkę mūsų bibliotekos lankytojai turėjo retą progą išgirsti iš knygų autorių ne tik leidinių pristatymą, bet ir laisvo pašnekesio metu diskutuoti apie šių dienų realijas, apie kultūrinius lietuvių ir žydų tautų ryšius ir kontekstus, apie šeiminio gyvenimo laimei būtinus tarpusavio santykių aspektus ir daug kitų svarbių susitikimo dalyviams minčių.

Maloni staigmena buvo išgirsti, kad dailininkė ir rašytoja Aušra Chlevickaitė turi tiesioginių ryšių su mūsų kraštu – Kikildžių kaime gyvenęs Jurgis Chlevickas yra viešnios dėdė, todėl puikiai prisimena keliones į mūsų kraštą.

Arkadijus Vinokuras, kurio aktorinį ir rašytojo bei publicisto talentą puikiai žinome, nustebino ir dar vienu savo talentu – savo dainas pritardamas gitara, jis dedikavo savo žmonai Aušrai.

Žinoma, lankytojai mielai įsigijo jo pasirašytų knygų – „Eroto glėbyje“, „Taksi Kristaus išpažintis“, „Mes nežudėme“ ir vaikams skirtą knygelę „Tadas ir misteris Arkadas: mano Lietuva“. Taip pat ir Aušros Chlevickaitės jaunimui skirtą knygą „Fuga“.

Kupiškio viešosios bibliotekos inf. ir nuotraukos

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video