2024/04/25

 

PASKELBTA, KIEK ATSIĖJO KARALIENĖS ELŽBIETOS II LAIDOTUVĖS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Rugsėjį mirusios karalienės Elžbietos II valstybinės laidotuvės ir susiję renginiai britų mokesčių mokėtojams atsiėjo beveik 162 mln. svarų (186 mln. eurų). Tai ketvirtadienį pirmajame savo oficialiame vertinime paskelbė Jungtinės Karalystės vyriausybė.

Rugsėjo 19-ąją vykusias laidotuves, be kita ko, lydėjo brangios saugumo priemonės šimtams valstybių vadovų bei monarchų iš užsienio.

Prieš tai šimtai tūkstančių žmonių kelias dienas ilgoje eilėje laukė, kad galėtų pamatyti karstą su karalienės palaikais, kuris prieš laidotuves buvo pašarvotas parlamente Londone bei Edinburge. Tai taip pat pareikalavo didelių saugumo bei logistikos kaštų.

Daugiau kaip 5 000 policininkų iš visos šalies 10 dienų užtikrino saugumą įvairiose vietose – be kita ko, prie Balmoralo pilies, taip pat Londone ir prie Vindzoro pilies.

Pasak iždo kanclerio Johno Gleno, daugiausiai išlaidų – 73,7 mln. svarų – patyrė Vidaus reikalų ministerija. Kultūros, žiniasklaidos ir sporto ministerija išleido 57,4 mln., o Škotijos vyriausybės išlaidos siekė 18,8 mln. svarų.

Valstybinių laidotuvių kaštai paskelbti netrukus po Elžbietos II sūnaus karaliaus Karolio III karūnavimo.

Šios išlaidos taip pat gali kelti gyventojų pasipiktinimą, nes šiuo metu daugelis britų skundžiasi pasunkėjusia finansine padėtimi.

Bakingamo rūmai paneigė pranešimus, kad plačios saugumo priemonės šia proga kainavo per 100 mln. mokesčių mokėtojų pinigų.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video