2024/03/28

 

SODO NAMELIS – JŪSŲ PRIVATI, NEDIDUKĖ, RAMYBĖS OAZĖ

Kad ir kaip mes būtume pripratę gyventi mieste su visais jo teikiamais patogumais bei pramogomis, turbūt būtų sunku ginčytis, kad dažnai norisi nors trumpam pabėgti nuo viso to miesto šurmulio ir kad ir trumpą savaitgalį praleisti kur nors ramiai ir jaukiai už miesto ribų. Vienas variantas yra išsinuomoti kaimo sodybą savaitgaliui už miesto.

Tačiau sezono metu, kai labiausiai norisi to pabėgimo į gamtą, jos jau būna kelis mėnesius prieš rezervuotos. Na o statytis vasarnamį išgali tikrai ne visi. Be to, kad jų statyba brangiai kainuoja, tai dar ir užima begales laiko, kurio reikia ne tik pačiam vasarnamiui pastatyti tačiau ir visiems leidimams susitvarkyti. Ką jau kalbėti apie tokio namo priežiūrą! Tad nenuostabu, jog vis daugiau žmonių renkasi tarpinį variantą – statosi mielus ir jaukius sodo namelius į kuriuos galėtų pabėgti kaskart užsimanę ramybės, kuriems pastatyti nereikia tiek daug leidimų ir svarbiausia, kurių priežiūra yra labai paprasta ir neeikvojanti jūsų brangaus laiko, tad jums beliktų džiaugtis jų teikiama ramybe.

Pasirinkite savo lūkesčius labiausiai atspindintį dydį

Kaip visi žmonės yra skirtingi taip ir jų poreikiai skiriasi, vieni mėgaujasi gyvendami erdviuose būstuose, kitiems didelės erdvės nepatinka ir jie jaukiau jaučiasi mažesniuose namuose. Tas pats galioja ir renkantis sodo namelį. Vieniems norėsis didesnio, kuriame galėtų įsirengti ne tik poilsio, ar gyvenimo zonas, tačiau ir sandėliuoti daiktus, sodo įrangą. Kitiems užteks kuklučio namelio.

Dydis labai priklauso ir nuo turimo sklypo mąsto. Jei sklypas nedidukas, turbūt nesinorėtų, jog didžiąją jo dalį užimtų sodo namelis. Kai kuriems sodo namelis gali net būti labiau kaip erdvė, kurioje laikytų sodo įrankius. Svarbiausia, prieš statantis gerai apgalvoti kokiems tikslams jis pagrinde bus naudojamas. Galbūt jūs jau turite šalimais namą ir svajojate apie savo asmeninę, nedidukę studiją? O gal ten įsikursite namus savo svečiams? Galimybės yra neribotos. Tačiau net jei pasistatėte nediduką sodo namelį ir matote, jog jo dydis nebetenkina jūsų lūkesčių, visada galite padidinti jo erdvę įsirengdami nuostabią lauko terasą, kurioje galėtumėte mėgautis vakaro ramuma.

Iš ko bus pastatytas jūsų sodo namelis?

Turbūt išgirdus žodžius „sodo namelis“, prieš akis visų pirma iškyla nedidukas medinis statinys. Ir be abejo, mediniai sodo nameliai yra tapę klasika ir vis dar karaliauja sodų namelių topuose. Visgi populiarėjant gyvenimui užmiestyje, daugėja ir sodo namelių tipų. Jau apkalbėtasis, medinis sodo namelis yra tikrai dailus ir klasika tapęs statinys, tačiau netoli nuo jų atsilieka ir karkasiniai sodo nameliai, kurie gaminami iš gamyklose pagamintų konstrukcijų. Tokie nameliai neretai apkalami patvariomis gamyklinėmis lentelėmis, kurių spalvą galėsite pasirinkti pagal savo skonį.

Čia reikėtų paminėti ir skydinius sodo namelius, kurių pagrindinis privalumas yra tas, kad tai yra vienas paprasčiausių ir greičiausių sprendimų, tačiau dar ir labai patvarūs bei ilgalaikiai. Norintys dar paprastesnio varianto gali rinktis surenkamus sodo namelius, kurie, ant jūsų paruoštų pamatų bus atvežami ir pastatomi su jau įrengtais langais, vidine bei išorine apdaila ir net su iškart įrengta elektros instaliacija. Tokio sodo namelio statybos tikrai neužtruks ir jūs jau labai greitai galėsite džiaugtis visais sodo namelio teikiamais privalumais visai nesukdami sau galvos. Na ir dar viena naujovė – moduliniai sodo nameliai išsiskiriantys savo ilgaamžiškumu, garso izoliacija ir kokybe.

Jiems būdingos pastelinės spalvos ir vitražiniai langai, pro kuriuos galėsite mėgautis nuostabiais, kvapą atimančiais saulėlydžiais ir visu gamtos grožiu pajusdami taip trokštamą ramybę.

Neretai žmonės pasistatę jaukų sodo namelį, patys net nepajaučia kaip per laiką ima ten praleisti vis daugiau laiko, kol galų gale net įsikelia į juos gyventi. Gražus ir jaukus sodo namelis, taps ta vieta į kurią jūs nekantrausite ištrūkti kiekvieną savaitgalį.

Tad statydamiesi namelį, iškart pasirūpinkite, jog jis būtų ne tik dailus, tačiau tvirtas patvarus ir ilgaamžis. Ir galų gale, visai nesvarbu kokio dydžio jis bus, kadangi net ir nedidukas sodo namelis atneš jums daug džiugių, atpalaiduojančių akimirkų gamtoje.

sipnamelis.lt inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.575

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video