2024/04/25

 

MEDIKAI ŽAVĖJOSI VAIKŲ DAILĖS DARBAIS

Parodos Moterų konsultacijoje atidarymo akimirkos.

Artėjant Motinos dienai Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) Moterų konsultacijos fojė balandžio 26 dieną atidaryta Kupiškio meno mokyklos dailės skyriaus mokinių darbų paroda „Dovana mamai iš vaikystės sapno“.

Ta proga grojo šios mokyklos muzikos skyriaus smuikininkės su mokytoja. Pasižiūrėti mokinių kūrybinių darbų atėjo įstaigos darbuotojai, svečiai ir šių darbų autoriai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Renginio pradžioje Kupiškio PASPC direktorė Elona Brinkaitė padėkojo gydytojai Mildai Narmontienei už šios parodos idėją, o Kupiškio meno mokyklos direktorei Daivai Šakickienei už tai, kad šią idėją sutiko įgyvendinti.

„Kūrybinius darbus reikia rodyti, reikia, kad kiti juos įvertintų, darbais pasigrožėtų. Motinos dienos progai pasirinkta su akušerija susijusi patalpa – tai bendri tilteliai, jungiantys vaikystę, mamą, paslaptingą gimimo procesą.

Pirmas vaiko žingsnis prasideda nuo mamos. Mama yra varomoji jėga, kuri veda vaiką per visą gyvenimą. Jausdamas mamos paramą vaikas daug nuveikia.

Šie gražūs darbai irgi vienas iš mamos poveikio vaikui rezultatų. Galime tik džiaugtis kūrybingais vaikais. Aišku, be mokytojų patarimų ir palaikymo kūrybinio proceso irgi nebūtų. Kuriantiems vaikams linkiu naujų idėjų, turėti svajonę ir jos siekti, kaip Atlantą perplaukęs Aurimas Valujavičius jos siekė“, – kalbėjo E. Brinkaitė.

Dailės mokytoja Rima Kalinkienė išsamiau papasakojo apie parodoje eksponuojamus mokinių kūrinius.

Plačiau skaitykite balandžio 29 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Apie savo darbus papasakojo Nojus.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video