2024/04/19

 

KLASTERIS KVIETĖ ATOSTOGOMS RINKTIS KUPIŠKĮ

Parodoje „Atostogos Lietuvoje“ Kupiškiui atstovavo Kupiškio, Pasvalio ir Zarasų turizmo paslaugų teikimo klasteris „(Ne)atrastas turizmas“. Nuotrauka iš Kupiškio rajono vietos veiklos grupės archyvo
Parodoje „Atostogos Lietuvoje“ geriausią turistinį produktą kuriančia vietos bendruomene 2022 m. pripažinta Adomynės kaimo bendruomenė. Apdovanojimą atsiėmė Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro turizmo vadybininkė, buvusi ilgametė Adomynės kaimo bendruomenės pirmininkė Virginija Pakalniškienė.
Nuotrauka iš Kupiškio rajono vietos veiklos grupės archyvo

Savaitgalį, balandžio 21–23 dienomis, Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko didžiausia vietinio ir atvykstamojo turizmo paroda „Atostogos Lietuvoje“, pristatanti Lietuvą ir tai, ką turime geriausio ne iš lankstinukų, bet gyvai bendraudami su verslu, bendruomenėmis, kitais turizmo paslaugų teikėjais.

Čia dalyvavo ir Kupiškio, Pasvalio ir Zarasų turizmo paslaugų teikimo klasteris „(Ne)atrastas turizmas“. Kupiškio rajono turizmo atstovai iš parodos grįžo ne tuščiomis – pelnytas garbingas apdovanojimas.

Jurga BANIONIENĖ

Apie klasterį

Plačiau apie Kupiškiui parodoje atstovavusį klasterį „(Ne)atrastas turizmas“ papasakojo Kupiškio rajono vietos veiklos grupės (VVG) vietos plėtros strategijos administravimo vadovė Neringa Čemerienė. Ji sakė, kad Kupiškio, Pasvalio ir Zarasų rajonų savivaldybės įgyvendina teritorinio bendradarbiavimo projektą, kurį rengė Kupiškio rajono VVG.

„Trys vietos veiklos grupės dalyvauja projekte, kurio tikslas – plėtoti šiose savivaldybėse turizmą ir teikiamas paslaugas, populiarinti savo kraštą, tradicijas, papročius, skatinti smulkųjį turizmą teikti turizmo paslaugas, gamybą, kad mus išgirstų, pamatytų ir pas mus norėtų atvažiuoti. Projekte dalyvauja 19 narių. Jį pavadinome turizmo paslaugų teikimo klasteriu „(Ne)atrastas turizmas“. Esame visiškai naujas darinys, paslaugų paketas“, – kalbėjo N. Čemerienė.

Kupiškio rajono dalyviai – kaimo bendruomenė „Palėvenys“, Adomynės kaimo bendruomenė, Antašavos miestelio bendruomenė, žvejybos vieta „Kupiškėnų Starkėnas“, bitynas „Brolių medus“, meditacijos erdvė „Renatos sodai“, turizmo sodyba „Lanauskynė“, Kupiškio aeroklubas ir Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centras.

Plačiau skaitykite balandžio 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras

Rekomenduojami video