2024/03/28

 

Į NACIONALINĮ KONKURSO RATĄ

Jurgos Banionienės nuotrauka

Jurga BANIONIENĖ

Kovo pabaigoje išrinkti dešimtojo Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis“ regioninių ratų, Vilniaus, Kauno miestų ir užsienio lietuvių bendruomenių laureatai.

Talentingi konkurso dalyviai po pertraukos vėl džiugino gyvai atliekamomis skirtingų Lietuvos regionų lietuvių liaudies dainomis, tradicine instrumentine muzika, sakmėmis, pasakomis, pasakojimais.

Kupiškėnai atstovavo Šiaurės ir Vidurio Aukštaitijos regionui. Panevėžio muzikos mokykloje paaiškėjo, kurie pateko į nacionalinį konkurso ratą.

Tai dainininkė Kornelija Gumbaragytė (6 m.) iš Kupiškio mokyklos „Varpelis“, kurią parengė mokytoja Vaida Kalamažnikienė, ir pasakotojai iš Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos Unė Banionytė (11 m., mokyt. Daiva Palionienė) bei Tajus Bernatavičius (7 m., mokyt. Dalia Kaktienė).

Į nacionalinį konkurso ratą iš viso atrinkti 237 vaikai ir moksleiviai, kuriuos parengė 135 mokytojai, vaikų ir jaunimo folkloro ansamblių vadovai, tėvai, seneliai. Nacionalinis ratas vyks balandžio 29–30 d. Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje.

Konkurso „Tramtatulis“, kurį rengia Nacionalinis kultūros centras, tikslas – skatinti vaikus domėtis savo krašto, etnografinio regiono tradicine kultūra.

Kas dvejus metus jis, kaip pavasario šauklys, į vieną būrį sukviečia jaunuosius liaudies dainų, sakytinės kūrybos, instrumentinės muzikos atlikėjus, čia autentiškiausiai skamba gimtoji tarmė.

Kupiškio rajone „Tramtatulis“ turi gražią tradiciją – vyksta kasmet.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video