2024/04/28

 

LIGONINĖJE TIKIMASI ATGAIVINTI CHIRURGINES PASLAUGAS

Kupiškio ligoninėje planuojama teikti dienos chirurgijos paslaugas. Jurgos Banionienės nuotrauka

Kupiškio konsultacinėje poliklinikoje pacientus priima naujas gydytojas ortopedas traumatologas iš Panevėžio Raimondas Mikoliūnas. Tikimasi, kad atvyks dirbti ir kardiologas, neurologas bei endokrinologas. Užsibrėžtas ir ambicingas planas – atgaivinti ligoninėje dienos chirurgiją.

Jurga BANIONIENĖ

Paslaugos – pagal poreikį

Kupiškio ligoninėje planuojama teikti dienos chirurgijos paslaugas.Kupiškio ligoninės vadovas Julius Panka sakė, kad traumatologo ortopedo konsultacinėje poliklinikoje reikėjo, tokį poreikį išreiškė ir registratūroje pas gydytojus specialistus besiregistruojantys pacientai.

„Pavyko surasti Panevėžyje gydytoją su patirtimi R. Mikoliūną, jis dirba Panevėžio rajono savivaldybės poliklinikoje. Susiderinome ir džiaugiamės, pacientų yra daug“, – kalbėjo J. Panka.

Jis pabrėžė, kad gydytojas konsultuoja ne tik suaugusius dėl stuburo, sąnarių ir kitų ligų, bet ir vaikus dėl plokščiapėdystės, laikysenos problemų ir pan.

„Žmonėms labai patogu, kad tokios paslaugos yra Kupiškyje, nereikia važiuoti į Panevėžį ar dar toliau. Norime, kad ligoninė natūraliai plėstųsi, keistųsi. Uždarėme Vaikų ligų skyrių, nes buvo atėjęs laikas tą padaryti.

Žinome, kad demografinė situacija rajone keičiasi, daugėja pagyvenusio amžiaus žmonių, vadinasi, reikia plėsti paslaugas, kurioms yra poreikis.

Turime ir daugiau planų. Labai laukiame trijų sričių specialistų – kardiologo, neurologo ir endokrinologo, kadangi dabar Sveikatos apsaugos ministerija yra netgi suteikusi papildomas kvotas. Būtent šie gydytojai nustato tas ligas, nuo kurių didžiausias mirtingumas Lietuvoje. Mes turime papildomai 13 tūkst. eurų kvotą mėnesiui šiems trims specialistams, bet negalime išnaudoti, nes fiziškai sunku juos prisikviesti.“

Plačiau skaitykite balandžio 18 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Konsultacinėje poliklinikoje nuo vasario dirba gydytojas ortopedas traumatologas Raimondas Mikoliūnas.
Jurgos Banionienės nuotrauka
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Zmones is savu pinigu baige ligonines statybas,ateje ,,profai ,,pinigu isisavintojai,viska sugriove…apgailetina!dabar ligoni paguldyt didziausia problema tokioj ligoninej,vietu nera!dar visus daktarus liko pakeist specialistais is ukrainos…..

  • Labai gerai. Kupiškyje išvalys furunkulą ir išpjaus lipomą. Nebereiks važiuoti į Panevėžį.

Rekomenduojami video