2024/04/20

 

LENKIJA PRADĖJO STATYTI ELEKTRONINĮ BARJERĄ PASIENYJE SU RUSIJA

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Lenkija pradėjo statyti elektroninį barjerą pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi, kad galėtų efektyviau kontroliuoti situaciją.

Tai antradienį per spaudos konferenciją pareiškė Lenkijos vidaus reikalų ir administracijos ministras Mariuszas Kamińskis, praneša portalas RMF 24.

„Prasidėjo elektroninio barjero statyba Lenkijos ir Rusijos pasienyje. Darbai bus baigti šių metų rudenį. Galėsime stebėti visa, kas vyksta pasienyje su Rusija“, – sakė žinybos vadovas.

Palei 199 km sienos ruožą bus įrengta kamerų ir judesio jutiklių sistema. Ji apims visą sausumos sieną su Rusija, išskyrus Vyslos nerijos atkarpą, kur sieną jau keletą metų saugo elektroniniai prietaisai.

Pasak M. Kamińskio, barjeras pasienyje su Rusija bus „neregėtai modernus“, toks pat kaip pasienyje su Baltarusija.

„Mūsų rytinė siena, esu įsitikinęs, bus puikiai parengta bet kokiems neteisėtiems veiksmams, susijusiems su krizinėmis situacijomis, kurias sukelia mūsų rytiniai kaimynai. Neabejoju, kad tai bus geriausiai apsaugota siena Europos Sąjungoje“, – pabrėžė jis.

Elektroninis barjeras bus padalytas į 12 funkcinių sekcijų. Jose bus pastatyta apie 2 tūkst. stulpų vaizdo stebėjimo kameroms, sumontuota 3 tūkst. kamerų ir nutiesta 700 km maitinimo, perdavimo ir signalizacijos kabelių.

Elektroninio barjero statybai skiriama daugiau kaip 373 mln. zlotų (apie 80 mln. eurų).

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video