2024/04/24

 

UNĖS BABICKAITĖS TEATRAS KVIES Į PALANGĄ

Rasos Čepaitės nuotrauka

Teatro mylėtojų laukia premjera. Kupiškio kultūros centro Unės Babickaitės teatras balandžio 19 dieną pakvies į komediją „Palanga“ pagal Augustino Griciaus pjesę. Spektaklio žiūrovams žadama daug netikėtų siužeto vingių, ryškių charakterių ir gyvos muzikos.

Jurga BANIONIENĖ

Kitoks žanras

Komedijos režisierius Jonas Buziliauskas sakė, kad tai vienas planinių Unės Babickaitės teatro spektaklių.

„Norėjome kitokio žanro – komedijos, nes prieš tai stačiau dramą apie Juzą, poezijos spektaklį. A. Griciaus pjesėje veiksmas vyksta tarpukario Lietuvoje, tai bus lyg ir palyginimas, kaip buvo tada, kaip dabar. Mažai kas ir skiriasi, visos visuomenės ydos, lėbavimai, noras išsiskirti, būti matomiems kitų, trumpai sakant, tuštybės mugė. Norėjome su ironija pažiūrėti į aukštuomenės gyvenimą“, – kalbėjo J. Buziliauskas.

Anot pašnekovo, nors pjesė parašyta seniai, ji puikiai atspindi dabartinį Lietuvos vadinamosios grietinėlės gyvenimą. Visi pamatiniai dalykai amžini – išdavystė, meilė, netektis. Tuštybės irgi būta visais laikais.

Režisierius tvirtino, kad statyti komediją daug sunkiau nei dramą, nes pravirkdyti žiūrovą gerokai lengviau nei pralinksminti. Aktoriams reikia sugebėti sukurti charakterį, šaržuoti personažą, tai nelengva, tenka susidurti su nemenkais išbandymais. Tačiau jie puikiai susidorojo.

J. Buziliauskas žadėjo, kad žiūrovams tikrai bus linksma, skambės daug muzikos, populiariausios lietuviškos estrados, siekiant sukurti Palangos nuotaiką. „Dainos bus atliekamos gyvai, lyg eitum J. Basanavičiaus gatve, vienoje kavinėje girdi vieną, kitoje – jau kitą dainą. Jas atliks Robertas Raišelis, Audrius Jucys“, – pasakojo J. Buziliauskas.

Spektaklyje vaidina 11 aktorių. Tarp jų bus ir kupiškėnams pažįstamų veidų – Egidijus Vaitiekūnas, Violeta Šabrinskienė, Felicija Butkienė, Alida Kacinauskienė, Rolanda Užtupaitė, Darius Mažylis, Žydrūnas Petuchovas, Paulius Briedis.

„Kviečiame ateiti ir smagiai pasijuokti, atsipalaiduoti, pasaulyje daug įtampos, tad reikia ir pailsėti“, – kvietė J. Buziliauskas.

Verta pamatyti

Premjerai besiruošianti V. Šabrinskienė sakė, kad jaudulio daug. „Tai mano debiutas, pirmą kartą vaidinsiu Unės Babickaitės teatre. Labai jaudinuosi, komedijoje vaidinti turbūt sunkiausia, charakteriai skirtingi, turi būti liūdnas, bet tavo liūdesys turi prajuokinti žmogų“, – kalbėjo ji.
Pašnekovė vylėsi, kad žiūrovai ateis ne kritikuoti, o tiesiog pabūti kartu su aktoriais, nusikelti į kitą laikmetį, per spektaklio prizmę pažiūrėti į savo gyvenimą.

E. Vaitiekūnas spektaklyje vaidins pinigų mėgėją. Vaidmuo Unės Babickaitės teatre jam ne pirmas, visi jie skirtingi, šis gana savotiškas, perteikti charakterį – nelengva užduotis.

„Įlįsti į kito kailį, kuriuo pats nesi, sunkoka. Komedijoje, kaip ir tragedijoje, vaidmeniu turi pažadinti emociją, kažkokį žmogaus jausmą. Rimtu veidu sukelti šypseną sunku. Aš manau, kad žiūrovai gaus geros nuotaikos, kiekvienas spektaklis duoda minčių pagalvoti, suvokti, ką režisierius nori perteikti, šiuo atveju – visuomenės blogybes, miesčioniškumą. Verta pamatyti“, – teigė pašnekovas.

Užs. Nr. N-71

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video