2024/04/29

 

PATALPŲ ŠVAROS PALAIKYMAS. KAIP TAI VEIKIA JŪSŲ SVEIKATĄ?

Švarūs namai veikia žmogaus psichiką. Tai yra faktas. O kai žmogus gerai jaučiasi psichologiškai – dažniausiai jo kūnas taip pat yra laimingesnis ir sveikesnis. Tiesa, XXI amžiaus žmogus labai daug veikia, neturi laiko rūpintis savo namais. Džiugu, kad tokiu atveju yra įmonės, kurios suteikia patalpų valymo paslaugas. Jas renkasi vis daugiau lietuvių. Ne tik tuomet, kai reikia generalinio tvarkymo, tačiau ir reguliariai, kas savaitę ar mėnesį, kad būnant namuose galima būtų mėgautis švara bei tvarka.

Dulkių įtaka kvėpavimo takams

Pirmiausia reikia įvertinti tai, kad perteklinis dulkių kiekis Jūsų namuose daro neigiamą įtaką kvėpavimo takams. Retas apie tai pagalvoja. Dažniausiai kaltinamas CO2 bei kiti nešvarumai, kurie apsunkina kvėpavimą. Tačiau ir dulkės gali pabloginti sveikatą, tad jas valyti reikia reguliariai. Svarbiausia – ne su sausa šluoste, tačiau su specialiais valikliais, kurie ne tik pašalina dulkes, tačiau taip pat ir padeda ilgiau palaikytį švarą.

Migrena ir kiti galvos skausmai

Taip pat moksliniais tyrimais yra įrodyta, kad nešvari aplinka gali daryti įtaką galvos skausmui. Tai itin aktualu tiems, kuriuos reguliariai kankina migrena. Žinoma, skausmai yra siejami ne tik su dulkėmis bei kitais nešvarumais, tačiau taip pat ir suprastos kokybės oru. Svarbu, kad patalpos būtų reguliariai vėdinamos, žinoma, kad jose nebūtų pelėsio. Pastarasis gali sukelti ne tik galvos skausmus, tačiau taip pat ir kvėpavimo takų ligas. Kovoti – nėra paprasta, tad geriausia yra iškart kreiptis į specialistus.

Šviesios mintys

Gali skambėti gana hipokritiškai, tačiau švarūs namai taip pat gali padėti žmogui geriau jaustis psichologiškai. Tai gali patikrinti kiekvienas, kuris po nešvarių namų pagaliau gali džiaugtis gaivia, jaukia, tvarkinga aplinka. Sakoma, kad švariuose namuose ne tik mintys yra skaidresnės, tačiau ir nuotaika geresnė. Tik svarbu, kad tvarka būtų palaikoma reguliariai. Tai leis pagerinti gyvenimo kokybę gana ženkliai. O neturint laiko to daryti pačiam – pagalba visada šalia, tik reikia įvertinti jos galimybes bei pasinaudoti.

Rūta KIRDEIKĖ

Užs. Nr. 484

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video