2024/04/28

 

SIUNTŲ PAKAVIMO TENDENCIJOS: KAIP SIUNTOS GABENAMOS ŠIANDIEN

Asociatyvi pexels.com nuotrauka

Šiandieniniais laikais, siuntų gabenimas yra visiškai neišvengiamas procesas mūsų stipriai globalizuotoje ekonomikoje. Dėl gausių ir kartais tolimų siuntų, transportavimo taisyklės ir tinkamos technologijos yra labai svarbios, siekiant užtikrinti greitą, kokybišką ir patikimą prekių pristatymą. Kad klientų lūkesčiai būtų visiškai patenkinti, siuntų įmonės stengiasi vis labiau tobulinti ir mechanizuoti procesus. 

Pirmas žingsnis, nesikeičiantis jau daugelį metų ir svarbus kokybiškai pristatant bet kokią siuntą tinkama pakuotė

Vis spartėjant internetinei prekybai, per diena išsiunčiama ir pristatoma tūkstančiai siuntų, dėl šios priežasties kurjerių darbas gana įtemptas – juk kiekviena įmonė nori, kad siunta būtų pristatyta kuo greičiau. Tačiau, dėl skubaus kurjerių darbo gali nukentėti siuntų pakuotės, o kartais ir net pačios siuntos. Todėl kokybiškos pakavimo medžiagos yra pagrindinis aspektas ruošiant siuntą pristatyti. Šiandien populiariausios pakavimo medžiagos yra šios: 

  • Standžioji plastikinė pakuotė. Šio tipo pakuotės gaminamos iš polietileno tereftalato (PET) plastiko arba didelio tankio polietileno (HDPE) plastiko;
  • Popierinės pakuotės ir kartonas;
  • Aliuminis;
  • Stiklas;
  • Putų polistirenas: tai medžiaga, kuri gerai amortizuoja smūgius ir apsaugo produktą nuo vibracijų;
  • Burbulinė plėvelė: tai medžiaga, kuri yra itin plačiai naudojama ir gerai žinoma, nes puikiai apsaugo nuo smūgių ir vibracijų. Plėvelė yra patvari ir gali būti naudojama kartu su kitomis medžiagomis.

Kadangi kiekvienas produktas yra skirtingas, svarbu pasirinkti tinkamą pakavimo medžiagą pagal produkto formą, dydį ir svorį. Taip pat svarbu atsižvelgti į transportavimo būdą ir kelionės trukmę. Be to, šiomis dienomis didelis dėmesys skiriamas ne tik pakuotės patvarumui, bet ir ekologiškumui, apie ką anksčiau mažai kas pagalvodavo. Tačiau dabar viskas keičiasi į gerą pusę –  įmonės stengiasi siuntos pakavime naudoti kuo mažiau plastiko,  įprastas lipnias juosteles keičia į popierines, ant pakuočių pažymi kaip rūšiuoti, be to, kai kurios įmonės investuoja ir į savaime įrančias ar kompostuojamas medžiagas. Toks ekologiškų pakuočių naudojimas padeda ne tik gamtai, tačiau kartu kelia ir bendrą įmonės reputaciją.  

Tam tikros įmonės taupo, bandydamos siuntinį padaryti kuo kompaktiškesnį

Anksčiau didelis dėmesys buvo kreipiamas į bendrą pakuotės grožį ir jos išpustymą, kad tai kuo labiau pritrauktų klientų akį, kas, savaime suprantama, padarydavo siuntinį daug didesnį, nei prekė viduje iš tiesų yra. Tačiau šie laikai pasikeitė ir įmonėms svarbu, kad jų siunta būtų kuo mažesnė, nes tai, žinoma, gali padėti sumažinti siuntimo išlaidas ir pagerinti bendrą įmonės pelną.

Mažesnės siuntos gali reikšti mažesnes krovinių transportavimo išlaidas ir mažiau resursų reikalingus transportavimo procesui. Tai gali būti ypač svarbu, jei įmonė reguliariai siunčia daugiau nei vieną paketą arba didelius kiekius prekių. Dažniausiai, kad siunta būtų kompaktiškesnė, įmonės naudoja mažiau apsauginių pakavimo medžiagų arba randa alternatyvą ir naudoją patvarias, tačiau mažai vietos užimančias medžiagas.

Galų gale, mažesnės siuntos taip pat gali padėti įmonėms laikytis tvarumo ir aplinkosaugos politikos. Mažesnės siuntos reiškia mažesnę energijos ir kitų išteklių naudojimą, kas yra naudinga ir aplinkai.

Kaip pats siuntų paruošimas ir gabenimas patobulėjo per pastaruosius metus?

  • Žinoma, didėja siuntų gabenimo tempas. Logistikos ir pristatymo įmonės siekia siuntų pristatymą ir paruošimą padaryti kuo greitesniu, kad būtų patenkinti visi klientų lūkesčiai. Todėl įmonės plečiasi ir samdo vis daugiau darbuotojų, jog lengviau suvaldytų visus šiuos procesus;
  • Pristatymo įmonės diegia vis naujas technologijas, tokias kaip GPS, kurios leidžia sekti siuntos kelionę, ir įvairias programėles, kurios palengvina tiek daikto siuntimą, tiek jo gavimą, pavyzdžiui, leidžia užsakyti siuntos pristatymą tiesiai iš savo mobiliojo įrenginio. Dėl naudojamų išmaniųjų technologijų vartotojui suteikiama išsamesnė informacija apie siuntos kelionę, pavyzdžiui, kada siunta buvo pristatyta į rūšiavimo terminalą ir kada išvyko iš jo. Tai padeda siuntėjams geriau planuoti savo laiką ir pasiruošti siuntos gavimui, taip pat tai naudinga, jeigu siunta pasimeta.
  • Siuntų gabenimo įmonės taip pat investuoja į geresnes apsaugos priemones, tokias kaip įpakavimas, tvirtinimo detalės, siuntų ženklinimas, jų draudimas ir tinkamas pristatymo būdas. Taip užtikrinama, jog siunta būtų saugi ir nepažeista visos kelionės metu. Kas be ko, tai padeda sumažinti daiktų sugadinimo ir praradimo riziką.

Koks dažniausias siuntų gabenimo būdas visame pasaulyje?

Dabar jau dažniausiai pasaulyje naudojamas siuntų gabenimo būdas: oro linijos. Taio yra dėl kelių priežasčių: siuntos pristatomos tarptautiniu mastu itin greitai ir patikimai. Siuntoms, gabenant jas oro linijomis, yra taikomi tam tikri reikalavimai, kad būtų užtikrintas saugus ir efektyvus jų transportavimas. Pagrindiniai yra šie:

  • Siuntų pakavimo reikalavimai: siuntos turi būti tinkamai supakuotos, kad būtų užtikrintas jų saugumas ir apsauga nuo pažeidimų per transportavimą. Siuntų pakavimas turi atitikti tarptautinius standartus, o jei yra specialių siuntų reikalavimų (pvz., skysti, trapūs, sprogstantys, radioaktyvūs ir kt. daiktai ), turi būti taikomos papildomos saugos priemonė;
  • Dokumentų reikalavimai: siuntos dokumentai turi būti tinkamai parengti ir pateikti oro linijai laiku, kad būtų užtikrintas sklandus transportavimas. Dokumentai turi būti išsamūs ir teisingi, o jei siunta reikalauja tam tikrų leidimų ar licencijų, reikia užtikrinti, kad dokumentai būtų tinkamai užpildyti laiku;
  • Siuntų svorio ir matmenų reikalavimai: oro linijos taip pat nustato maksimalius svorio ir matmenų ribojimus siuntoms. Siuntos turi atitikti šiuos reikalavimus, kad būtų užtikrintas jų saugus ir efektyvus transportavimas.
  • Draudimų ir apribojimų reikalavimai: yra tam tikrų daiktų ir medžiagų, kurių negalima gabenti oro linijomis. Tai gali apimti aštrius daiktus, sprogmenis, narkotikus ir kt. Taip pat yra apribojimų tam tikrų siuntų kategorijų (pvz., gyvūnų, pavojingų medžiagų, brangių daiktų) transportavimui, ir šioms siuntoms taikomos papildomos taisyklės ir reikalavimai. Daugiau informacijos apie gyvūnų gabenimą oro linijomis,  galite skaityti paspaudę ant šios nuorodos.

Taigi, laikui bėgant siuntų pakavimo procesas stipriai nepasiteitė, tačiau didėja taisyklių ir reikalavimų kiekis. Taip pat, siuntų pristatomą kur kas daugiau nei ankčiau, didėją šių paslaugų sektoriai, tačiau daiktai savininką pasiekia daug greičiau nei bet kada.

Tesuma inf.

Užs. Nr.378

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video