2024/04/27

 

PAAIŠKĖJO, KAD GITANAS NAUSĖDA SĄJŪDŽIO METAIS ĮSTOJO Į KOMUNISTŲ PARTIJĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotrauka

Žurnalistui Dovydui Pancerovui paviešinus dokumentus, atskleidžiančius, kad prezidentas Gitanas Nausėda 1988 m. įstojo į Lietuvos komunistų partiją (LKP), Prezidentūra tikina, jog prasidėjus Sąjūdžiui šalies vadovas partijos veikloje nedalyvavo.

„Prezidentas Gitanas Nausėda į KP buvo priimtas 1988 m. gegužę. Dokumentai apie tai yra saugomi Valstybės archyve ir prieinami visuomenei. Prasidėjus Sąjūdžiui, G. Nausėda KP veikloje nedalyvavo“, – Eltai teigė prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

D. Pancerovas taip pat atkreipia dėmesį, kad G. Nausėda VRK anketoje nenurodė priklausęs Komunistų partijai, nors ten yra su partiškumu susijęs klausimas.

„Kandidato į prezidentus anketoje klausimas apie priklausymą vienai ar kitai partijai ar politinei organizacijai yra neprivalomoje užpildyti anketos dalyje“, – paaiškino R. Jasiulionis.

Gitano Nausėdos komunistų partijos nario pažymėjimas / Dovydo Pancerovo „Facebook“ paskyros nuotrauka

ELTA primena, kad trečiadienį savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje žurnalistas D. Pancerovas paskelbė radęs dokumentus, įrodančius, kad 1988 m. prezidentas Gitanas Nausėda pateikė prašymą stoti į Komunistų partiją. Pasak žurnalisto, šalies vadovui partinis bilietas buvo išduotas tų pačių metų birželio 27 d.

Pastaruosius faktus įrodantys dokumentai aptikti Lietuvos ypatingajame archyve. Specialistai, pasak D. Pancerovo, dokumentų autentiškumo nekvestionuoja.

Žurnalistas atkreipia dėmesį ir į tai, kad G. Nausėda – kitaip nei jo pirmtakė, kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė – savo anketoje Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) nenurodo kadaise priklausęs Komunistų partijai. Rinkiminėse VRK anketose kiekvienam kandidatui yra keliamas klausimas, ar šie dalyvauja ar yra buvę kokios nors politinės organizacijos nariai.

ELTA

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Baily, nebūk bailys ir parašyk,po kokia vėliava Tu žygiavai 🙂 ?

  • Juo jau senai nusivilta kai žygiavo su maršistais nebe naujiena

  • 1987 metais Nausėda Gitanas pradeda dirbti VU dėstytoju. Dėstyti ekonomikos nepartinis vargu ar galėjo. Mūsų rajone istorijos miesto mokykloje nepartinis žmogus negalėjo :). Juk ekonomika- politinis mokslas. Tuo metu kai kas tikėjo žmogišku komusistų partijos veidu. Mat Gorbačiovo politika buvo daug ką įkvepianti. Pastebėsiu, kad Kupiškio rajone švietimo skyriaus vedėju gal 10 metų dirbo partkomo instruktorius. Ir viskas gerai. Niekas nepuolė versti ir peikti.

    • Kai nedamušti ir neatsklwisti KGBistai išmeta kompromatą – buvai komunistas – skamba tragikomiškai. TS-LGBT gretose ne vienas toks buvo ir yra (buvusių nebūna) , ir galimai net aukščiausiupse postuose. Apie partškolos auklėtinę net kalbėti neverta. Kol KGBistų neišviešins, niekuo netikiu.

  • Kad BUVO, tai sarmata, nes stojo jau prieš pat Nepriklausomybės metus, kai nelabai kas ir ėjo į komunistus. O kad NUSLĖPĖ , tai atidengia negeras žmogaus savybes :norą atrodyti geresniu, bailumą ir polinkį į netiesą.

    • O tai tu clienu nebuvai ?

    • Aukštas gražus ir dar raudonas žygiuoja su maršistais ir valstiečiais tai va koks lygis…

Rekomenduojami video