2024/04/26

 

KOKIAS ORŲ STAIGMENAS PATEIKS BALANDIS

Agnės Penkauskaitės nuotrauka

Balandį vis ryškiau pakvimpa pavasariu, bet ir šį mėnesį visko pasitaiko – saulės, giedros, lietaus ar net šlapdribos.

Koks laukia šis balandis, ar per Velykas džiaugsimės malonia šiluma, papasakojo Biržų meteorologijos stoties vyriausiasis stebėtojas Bronius Medinis.

Jurga BANIONIENĖ

Šiluma neskubės

Praėjęs kovas, ypač pirma jo pusė, pasak B. Medinio, buvo šaltoka. Apie kovo 10 dieną – dar ir žiemiška. Naktį oro temperatūra nukrito beveik iki 13 laipsnių šalčio, tik paskutinį mėnesio dešimtadienį labiau sušilo.

„Bendrai vertinant, vidutinė kovo oro temperatūra buvo aukštesnė. Kitaip sakant, kovas buvo apie 1,8 laipsnio šiltesnis už klimato normą, išgelbėjo šiltesnė paskutinė dekada. Kritulių iškrito apie 10 mm daugiau negu klimato norma. Jų gausiausia buvo paskutinį mėnesio dešimtadienį, upėse atsinaujino poplūdžiai. Ir Biržuose, ir Kupiškyje kritulių iškrito panašiai“, – kovo orus apibendrino pašnekovas.

Deja, balandis šiluma nudžiuginti neskubės. Mėnuo prasidės su naktiniu gruodu. Vėjas nuo pat balandžio pradžios suksis iš šiaurės ir iki Velykų naktimis vis pašals. Oro temperatūra gali kristi iki 4 laipsnių šalčio. Dienomis ji svyruos apie 5 laipsnius šilumos.

„Dešimties laipsnių šilumos ribą, matyt, negreitai perkopsime. Per Velykas naktimis nebešals, dienomis bus apie 7 laipsnius šilumos. Preliminarios orų prognozės iš europinių sinoptinių centrų rodo vėsią pirmą balandžio pusę.“

Plačiau skaitykite balandžio 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video