2024/04/19

 

VATIKANAS: POPIEŽIAUS SVEIKATOS BŪKLĖ GERĖJA

Popiežius Pranciškus. EPA-ELTA nuotrauka

Popiežiaus Pranciškaus sveikatos būklė gerėja, ketvirtadienį pareiškė Vatikanas.

Toks Vatikano komentaras paskelbtas po to, kai trečiadienį buvo pranešta, kad 86-erių pontifikas buvo paguldytas į ligoninę. Nors iš pradžių kalbėta, kad popiežius į ligoninę guldomas planiniams tyrimams, vėliau buvo patvirtinta, jog Šventajam Tėvui buvo nustatyta kvėpavimo takų infekcija.

Remiantis Vatikano atstovo Matteo Bruni pranešimu, popiežius „tęsia planuotą gydymą“. Pasak atstovo, pontifikas ligoninėje grįžo prie darbų.

Iš Argentinos kilęs popiežius Pranciškus anksčiau šį mėnesį minėjo 10-ąsias tapimo Katalikų bažnyčios vadovu metines.

Jis savo gyvenime yra susidūręs su nemažai sveikatos problemų, įskaitant operaciją, kurios metu pontifikui jaunystėje buvo pašalinta dalis vieno plaučio. Pastaruoju metu popiežius skundėsi kelio skausmais, kurie privertė Šventąjį Tėvą atsisėsti į neįgaliojo vežimėlį.

Praėjusią vasarą pontifikas pripažino, kad jam teko sulėtinti apsukas.

Naujausia popiežiaus kelionė į ligoninę sukėlė didelį susirūpinimą. Labiausiai sunerimta pasirodžius nepatvirtintiems pranešimams, kad pontifikas į ligoninę buvo atgabentas greitosios pagalbos automobiliu.

Dėl naujausių negalavimų popiežius turėjo atšaukti ketvirtadieniui numatytus susitikimus. Suabejota, ar Šventasis Tėvas sugebės atsistoti ant kojų prieš artėjančią Didžiąją savaitę ir Šv. Velykas.

Lina Linkevičiūtė (AFP)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Nieko nėra prasčiau, u- tai, kai DIEVO VIETININKAIS DEMONSTRUOJA NEĮGALUMĄ…..

Rekomenduojami video