2024/03/28

 

VRK PIRMININKĖ ATSISTATYDINA IŠ KOMISIJOS VADOVĖS PAREIGŲ

Jolanta Petkevičienė. Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotrauka

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Jolanta Petkevičienė pranešė atsistatydinanti iš komisijos vadovės pareigų. Apie savo sprendimą trauktis ji pranešė antradienį, Seimo plenarinių posėdžių salėje atsakydama į opozicijos raštu jai pateiktus klausimus.

„Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Rinkimų kodekso 37 str. 1 d. 3 punktu, pareiškiu, kad atsistatydinu iš Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko pareigų ir, vadovaujantis Rinkimų kodekso 37 str. 3 dalimi, prašau nutraukti mano kaip Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko įgaliojimus“, – antradienį vakarinio Seimo posėdžio metu pareiškė J. Petkevičienė.

Ji apgailestavo, kad savo sprendimo neaptarė su ją į VRK delegavusia Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen ir neįspėjo apie savo apsisprendimą. Visgi, J. Petkevičienė pažymėjo, jog bet kokie pasitarimai su parlamento vadove viešojoje erdvėje galėjo būti suprasti neteisingai.

„Labai atsiprašau Seimo pirmininkės, kad neaptariau šio klausimo už uždarų durų. Matyt, suprasite, nes šiais laikais bet koks skambutis, bet koks atėjimas už uždarų durų gali būti įvairiai interpretuojamas, retransliuojamas, aptarinėjamas“, – kalbėjo J. Petkevičienė.

„Tikrai su niekuo nesitariau. Tiesiog šiandieną privalau grįžti namo ir rūpintis savo artimaisiais“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad praėjus savivaldos rinkimams, Seimo nariai suabejojo VRK ir jos pirmininkės kompetencijomis. Klausimai dėl J. Petkevičienės ir VRK darbo kilo po to, kai savivaldos rinkimų metu kilo sumaištis Visagino ir Anykščių rajono savivaldybėse.

Imta kalbėti apie tai, ar VRK pirmininkei J. Petkevičienei dar yra galimybių toliau eiti komisijos vadovės pareigas. Praėjusią savaitę pati J. Petkevičienė pripažino svarstanti apie galimybę palikti VRK.

Augustė Lyberytė (ELTA)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video