2024/03/19

 

GANDRO DIENĄ – ATLEISTI VISIEMS, KAS PADARĖ KAŽKĄ BLOGO

Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kovo 25-oji – Gandro sugrįžimas (Blovieščiai); Viešpaties Apreiškimas Švč. Mergelei Marijai; Tarptautinė vergovės aukų ir transatlantinės prekybos vergais atminimo diena.

Senoliai sakydavo, kad šią dieną parskrenda pirmasis gandras ir parneša ant uodegos kielę, kuri baigia išspardyti ledus – po lygiadienio galutinai įsitvirtina pavasaris. Ta proga kaimiečiai vaikšto vieni pas kitus į svečius, aukštai keldami kojas kaip gandras. Dar senoliai sakydavo, kad Gandro dieną reikia atleisti visiems, kas jums padarė kažką blogo.

Viešpaties Apreiškimas Švč. Mergelei Marijai – tai krikščioniška šventė, kurios metu pagerbiamas Marijos paklusnumas Dievui.

Apreiškimas Marijai laikomas pirmuoju žmonijos atpirkimo etapu. Marijos paklusimas Dievui čia priešinamas su Ievos nepaklusnumu. Apreiškimo Marijai diena paskelbta kovo 25-oji, atsižvelgiant į tai, kad Kristus gimė per Kalėdas, taigi po devynių nėštumo mėnesių.

HOROSKOPAS kovo 25 d.

Pixabay nuotrauka

AVINAS. Šiandien labiausiai norėsis mėgautis žemiškais malonumais. Regis, ir šalia esantieji norės to paties, todėl niekas netrukdys ilsėtis bei pasilepinti. Pasistenkite nepersivalgyti.

JAUTIS. Dieną derėtų praleisti ramiai, bendraujant su dvasiškai artimais žmonėmis, planuojant naujus siekius, įvertinant, ką turite ir ko dar jums reikia. Svarbus saiko jausmas. Mažinkite vartojimą.

DVYNIAI. Šiandien venkite triukšmingų susibūrimų, intensyvios veiklos. Vienumoje kilusios mintys, regis, ryškiau apšvies kelią, jei šiek tiek pasiklydote migloje. Saugokite sveikatą.

VĖŽYS. Šiandien tikėtini susitikimai su draugais, bendros pramogos ar renginiai. Tikėtini nuotaiką pakeliantys patarimai, pamokymai. Jeigu užmegsite naują pažintį, ji bus įdomi.

LIŪTAS. Jus domins rimti klausimai, susiję su politika, gyvenimo perspektyvomis, statusu, asmeniniais pasiekimais. Galbūt vyksite į konferenciją, kokį nors svarbų renginį ir parsivešite daug įspūdžių pabendravus su įdomiais žmonėmis.

MERGELĖ. Mintys kryps į ateities planus, svajosite apie permainas, keliones ar gerus studijų rezultatus. Palengvės, jeigu ištrūksite iš įprastos aplinkos, praplėsite akiratį.

SVARSTYKLĖS. Tikriausiai atgausite skolą arba kitų dėka pavyks gauti naudos. Pasistenkite pernelyg nešvaistyti pinigų. Jeigu panorėsite, turiningai pabendrausite su kitokiais žmonėmis nei kasdien

SKORPIONAS. Jeigu naktį išvengsite netikėtumų, išauš nebloga diena. Svarbu nesipykti su gyvenimo draugu, artimaisiais. Jei darysite spaudimą, ramios reakcijos neverta tikėtis. Bus nelengva, bet įmanoma susitarti dėl kelionės, ateities gairių.

ŠAULYS. Šiandien dėmesio pareikalaus namų ūkis arba asmeninis verslas. Galbūt gausite įdomių patarimų dėl namų interjero, įvaizdžio, stiliaus, įsidarbinimo ar augintinių.

OŽIARAGIS. Galima proga maloniai ir turiningai praleisti laiką su šaunia kompanija. Jums išties ne pro šalį atitrūkti nuo problemų ir įgrisusių rūpesčių. Nepagailėkite geranoriško dėmesio ir laiko savo vaikams.

VANDENIS. Noriai imsitės šeiminių pareigų ir buitinių darbų, tačiau gali varginti nuotaikų kaita, priklausomybė nuo momentinių emocijų. Galimas susierzinimas dėl kontrasto tarp norų ir galimybių.

ŽUVYS. Galimi susitikimai su giminaičiais, senais draugais. Bet kuriuo atveju susitikimai ar pokalbiai ir džiugins, ir praturtins naudinga informacija. Atsargiai kelyje.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video