2024/03/19

 

KAIP UŽTIKRINTI KOKYBIŠKĄ DANTŲ VALYMĄ?

Burnos sveikata yra labai svarbi bendrai sveikatai, o geri burnos higienos įpročiai gali padėti išvengti įvairių problemų, įskaitant dantenų ligas ir blogą burnos kvapą. Visuotinai žinoma, kad turėtume valytis dantis du kartus per dieną, o pas odontologą lankytis kas 6 mėnesius, tačiau daugelis iš mūsų nesuvokia šių įpročių svarbos, kol nevėlu. Anksti ugdydami gerus burnos higienos įpročius galime padėti užtikrinti sveikų dantų ir dantenų gyvenimą. Valymas du kartus per dieną su fluoro turinčia dantų pasta, dantų siūlu valymas bent kartą per dieną ir reguliarus apsilankymas pas odontologą – tai svarbūs žingsniai siekiant išlaikyti gerą burnos sveikatą.

Valykite dantis bent du kartus per dieną

Dantų valymas yra vienas iš paprasčiausių ir efektyviausių būdų rūpintis burnos sveikata. Rekomenduojama du kartus per dieną valyti dantis su fluoro turinčia dantų pasta. Fluoras yra natūraliai randamas elementas, kuris jau seniai buvo pripažintas dėl savo naudos burnos sveikatai. Dantų valymas fluoro turinčia dantų pasta gali padėti remineralizuoti dantis, padaryti juos stipresnius ir mažiau jautrius ėduonims. Svarbu ant dantų šepetėlio naudoti žirnio dydžio dantų pastos ir valyti visus dantų paviršius, įskaitant priekinį, galinį ir kramtomąjį paviršių. Elektriniai dantų šepetėliai gali padaryti dantų valymą dar malonesnį. Būtinai valykite švelniai, kad nepažeistumėte dantenų audinio. Norėdami gauti geriausius rezultatus, valykite dantis po kiekvieno valgio arba bent du kartus per dieną.

Be dantų valymo su fluoro turinčia dantų pasta, būtinai reguliariai apsilankykite pas savo odontologą, kad atliktumėte profesionalų valymą ir patikrinimus. Kartu šie įpročiai padės jums ilgus metus išlaikyti sveiką ir ryškią šypseną.

Valykite dantis siūlu bent kartą per dieną

Siūlas yra svarbi burnos higienos dalis. Padeda pašalinti apnašas tarp dantų ir išilgai dantenų linijos, kur dantų šepetėlio šereliai nepasiekia. Apnašos yra lipni maisto likučių, bakterijų ir seilių plėvelė, kuri susidaro ant dantų. Jei apnašos nepašalinamos, jos gali sukietėti į dantų akmenis, o tai gali sukelti ertmes ir dantenų ligas. Štai kodėl taip svarbu dantis valyti su siūlu kartą per dieną. Siūlas padeda pašalinti apnašas ir bakterijas nuo dantų ir dantenų, o tai gali padėti išvengti ėduonies ir dantenų ligų. Tinkamai atliktas dantų siūlas turi būti švelnus dantenoms ir veiksmingai pašalinti apnašas. Kad išnaudotumėte kuo daugiau naudos iš valymo siūlu, kiekvienam dantukui naudokite švarią siūlo dalį, švelniais judesiais pirmyn ir atgal ir nespauskite siūlo į vietą.

SEOvoras inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.391

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video