2024/04/19

 

PASIRŪPINIMAS ODA – KODĖL TAI NE TIK GRAŽU, BET IR NAUDINGA?

Asociatyvi pexels.com nuotrauka

Dėmesys odos priežiūrai – mada ar būtinybė? Šiuo metu vis daugiau žmonių užduoda šį klausimą, nes nuolat girdime apie inovatyvias odos priežiūros priemones, toli pažengusias estetinės medicinos procedūras ir kt.

Verta pastebėti, kad prižiūrėta, išpuoselėta, sveika kūno oda, neabejotinai, suteikia daugiau pasitikėjimo savo išvaizda. Tačiau rūpintis oda svarbu ne tik dėl grožio ar mados, bet ir dėl sveikatos. Sužinokite, kuo rūpinimasis oda ir sveikata susiję ir kokiomis grožio procedūromis derėtų pasilepinti norint ir gražiai atrodyti, ir gerai jaustis.

Galima išvengti bėdų susijusių su kūno plaukuotumu

Plaukų ant kūno turi kiekvienas žmogus. Tačiau jau seniai tapo įprasta nepageidaujamus plaukelius šalinti tam, kad būtų galima džiaugtis lygia, glotnia ir gražia oda. Deja, naudojant įvairias plaukelių šalinimo priemones atsirado kita problema, susijusi tiek su grožiu, tiek su sveikata – įaugę plaukeliai. Verta akcentuoti, kad įaugę plaukeliai atsiranda tuomet, kai pašalintas plaukas pradeda augti ir įlinksta į odą, o tai dažniausiai sukelia plaukelių skutimas ar jų šalinimas vašku. Dėl įaugusių plaukelių ant odos gali atsirasti mažų, patinusių iškilimų, jaučiamas nemalonus deginimas, perštėjimas ar niežulys. Dažniausiai susiduriama su šiomis įaugusių plaukelių komplikacijomis:

  • Bakterinė infekcija.
  • Odos dėmės.
  • Padidėję randai.
  • Po skutimosi atsiradę guzai.
  • Smulkūs randai.

Be to, įaugę plaukeliai ne tik gali pažeisti odą ar pakenkti sveikatai, bet ir atrodo neestetiškai, neretai iššaukia psichologines problemas – baimę viešai apnuoginti kojas ir kt.  Kaip pasirūpinti lygia ir švelnia kūno oda, išvengiant bėdų susijusių įaugusiais plaukeliais? Galima pasidžiaugti, kad nėra tokios problemos, kurios negalėtų išspręsti šiuolaikinė medicina. Šiuo metu sveika ir išpuoselėta kūno oda geriausiai pasirūpina pažangūs lazeriai. Reikia žinoti, kad plaukų šalinimas Aleksandrito lazeriu neskausminga, saugi, kelias dešimtis minučių trunkanti procedūra, po kurios oda tampa pastebimai lygesnė bei švelnesnė. Svarbiausia, jog atlikus šią procedūrą galima ne tik ilgam laikui pamiršti kūno plaukuotumą, bet ir nebevargina įaugę plaukeliai, kas leidžia džiaugtis gražia ir sveika viso kūno oda.

Įmanoma kovoti su laiku

Derėtų atkreipti dėmesį į tai, kad teisingai rūpinantis oda galima ne tik gražiai atrodyti, bet ir įmanoma kovoti su laiku. Ypatingai tai liečia veido odą. Verta žinoti, kad veido oda yra labiausiai pažeidžiama. Mūsų veidą stipriai veikia įvairūs veiksniai, tokie kaip saulės spinduliai, naudojamos grožio priemonės, stresas, mityba, gyvenimo būdas ir pan. Todėl visai nenuostabu, jog patiriant tiek išbandymų veido oda sensta greičiausiai, o pirmosios raukšlės šiuo metu pasirodo vis jaunesnio amžiaus žmonėms. Norint išvengti ankstyvo senėjimo požymių veide ir kuo ilgiau džiaugtis spindinčia, jaunatviška bei sveika veido oda galima pasinaudoti šiais patarimais:

  • Naudokite privalomas odos priežiūros priemones. Veido odos priežiūra neįsivaizduojama be teisingai pasirinktų priemonių. Prausikliai, valikliai, serumai, drėkinamieji kremai yra tai, kas leidžia odai spindėti ir padeda kovoti su laikui bėgant atsirandančiomis raukšlėmis ar kitomis odos problemomis, tokiomis kaip aknė, įvairios pigmentinės dėmelės  ir kt. Svarbiausia prieš renkantis veido odos priežiūros priemones atsižvelgti į savo odos tipą ir jų naudojimą įtraukti į kasdienę rutiną.
  • Saugokitės saulės spindulių. Ne paslaptis, kad saulės spinduliai yra vienas didžiausių odos priešų. Stipriai saulės paveikta oda greičiau suglemba, praranda spindesį, išsausėja. Norint nuo to apsisaugoti reikėtų ne tik vengti saulės vonių, bet ir kasdien naudoti nuo saules apsaugančias priemones, kurių SPF būtų ne mažesnis nei 30.
  • Pasilepinkite veido procedūromis. Šiuo metu siūloma daugybė procedūrų, kurios yra itin naudingos veido odai. Šiuolaikinė medicina ištobulėjo taip, jog žino, kaip geriausiai pasirūpinti veido oda, kad ji būtų graži, jaunatviška ir švytinti. Todėl visuomet pravartu savo odą palepinti tam tikromis procedūromis, kurios gali būti parinktos atsižvelgiant į jūsų poreikius ar į veido odos problemas, kurias norite išspręsti.
  • Sveikai maitinkitės ir aktyviai judėkite. Ne vienas tyrimas įrodė, jog tie žmonės, kurie sveikai maitinasi ir užsiima aktyvia veikla ilgiau išsaugo jaunatvišką išvaizdą. Todėl stojant į kovą su laiku ir rūpinantis oda nepamirškite dėmesio skirti sveiko gyvenimo įpročiams.

Padeda kelti savivertę

Kalbant apie odos priežiūrą labai svarbu akcentuoti, kad išorinis odos grožis stipriai susijęs su psichologine būsena. Nepasitenkinimas savo išvaizda dažnai įtakoja įvairius elgesio sutrikimus – žmogus tampa uždaras, jaučiasi prislėgtas, jo nebedomina jokios veiklos. Tokie elgesio sutrikimai gali iššaukti itin pavojingą ir, deja, gan dažną šių dienų ligą – depresiją.

Verta pastebėti, kad aukšta savivertė bei pasitikėjimas savimi apsaugo nuo depresijos gniaužtų, todėl meilė sau ir rūpinimasis savo išvaizda yra labai svarbu. Kokios grožio procedūros gali padėti pakelti savivertę?

  • Pasilepinkite atpalaiduojančiu kūno ar veido masažu.
  • Apsilankykite pas kosmetologą ir atlikite veido valymą.
  • Išmėginkite lazerinę procedūrą. Tai gali būti plaukų šalinimas lazeriu, odos atnaujinimas lazeriu, seniai diskomfortą keliančio rando pašalinimas lazeriu ar kt.
  • Atlikite veidui jaunystę grąžinančias procedūras. Galima rinktis šiuo metu itin populiarias hialurono rūgšties injekcijas ar botulino injekcijas.

Pasilepinti bent viena iš paminėtų grožio procedūrų tikrai verta, nes pasirūpinus savo grožiu, pasirūpinsite aukštesne saviverte, įgausite daugiau pasitikėjimo ir stipriau save pamilsite.  Svarbu atminti, kad mylėti save turi kiekvienas žmogus. Tik iš meilės sau kyla noras puoselėti savo išvaizdą, gražiai atrodyti ir gerai jaustis, todėl neleiskite, kad jūsų savivertė kentėtų dėl įaugusio plaukelio, iškilusio spuogo ar kaktoje išryškėjusios raukšlės, nes šiais laikais viską galima sutvarkyti, tačiau meilę sau reikia nuolat ugdyti.

Sapiegos klinikos inf.

Užs. Nr. 377

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video